Blomkålssoppa med chevre

-

Meatfree Monday och en vegetarisk soppa kommer här. Jag tittade in hos Systrarna Eisenman och eftersom jag tycker jättemycket om getost, så gjorde jag deras blomkålssoppa med chèvre, på ett ungefär. En god soppa tillsammans med valfritt mjukt bröd är som bomull för magen.

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
Ev chili
2 msk olivolja
ca 1 1/4 kg blomkål
11 dl grönsaksbuljong (eller hönsbuljong)
1/2 tsk torkad timjan
1–2 dl crème fraîche
200 g chèvre
Ev en bit av osten Castello white with red chili
salt och peppar
olivolja av god kvalité
färsk timjan till garnering

Skala och hacka lök, vitlök och chili. Fräs allt tillsammans i olivoljan i en kastrull. Skär blomkålen i mindre bitar (spar några små buketter till garnering) och lägg ner i kastrullen. Tillsätt buljong och timjan och låt sjuda tills blomkålen är mjuk.

blomkålssoppa med chèvre

Under tiden, skär de små blomkålsbuketterna i tunna skivor. Stek i olivolja tills de börjar få lite färg. Salta och peppra. Lägg åt sidan.

Kör soppan i matberedare tills den är slät eller använd stavmixer. Häll tillbaka den i kastrullen och tillsätt crème fraîche. Värm soppan och späd med lite buljong om så önskas. Smaka av med salt och peppar.

blomkålssoppa med chèvre

Häll upp soppan i 4 portionsskålar. Lägg försiktigt blomkålsskivorna på toppen. Smula över chèvreosten, ringla över lite olivolja och garnera med timjan. Servera direkt, tillsammans med något gott mjukt bröd samt smör och ost.

Blomkålssoppa med chèvre

blomkålssoppa med chèvre

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar