Pizza med julskinka

-

En väldigt bra resträtt, är att göra pizza. Det går att lägga på det mesta på en pizza och det blir en god middag. Samma som med paj faktiskt, som också är en fantastisk resträtt som alltid blir god. Igår lagade jag pizza men julskinka för att göra åt lite av julskinkan.

Saga kom hem med två kompisar och undrade om även kompisarna kunde äta middag. Absolut får de göra det, så det var bara att trolla fram lite mera pålägg på pizzorna. Sagas ena kompis är dessutom vegetarian, så ett par pizzor blev vegetariska. Inte mig emot, jag gillar även vegetariska pizzor.

Börja med att göra en egen pizzadeg alternativt köpa en färdig. De färdiga är otroligt smidiga, men en hemmagjord är faktiskt otroligt mycket godare:

15 g färsk jäst
3 dl ljummet vatten
2 tsk strösocker
1 tsk flingsalt
2 msk olivolja
1 dl durumvete
5 1/2-6 dl vetemjöl special

Smula jästen i en bunke och lös upp den i vatten. Tillsätt strösocker, flingsalt och olivolja.
Tillsätt durumvete och lite vetemjöl i taget och knåda degen i maskin i cirka 10 minuter tills den är elastisk. Strö över lite vetemjöl och jäs degen i bunken under bakduk till dubbel storlek i cirka 45 minuter.

Under tiden hinner du hacka upp din fyllning. Den här dagen hackade jag upp:

Julskinka
En bit purjolök
en banan
några champinjoner
ett par tomater i skivor
riven valfri ost (kanske har ni juledamer över?)

Sätt ugnen på 250 grader. Dela pizzadegen i 4 bitar och kavla ut dem tunt på mjölat bakbord. Smaksätt med valfri fyllning. Grädda pizzan i mitten av ugnen i cirka 5 minuter och servera tillsammans med en god sallad.

Pizza med julskinka
Kanske inte världens snyggaste pizza, men väldigt god!

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera