Färsk pasta med saffranskyckling

-

Pasta och kyckling är något som alltid funkar med mina tjejer. Så om jag vill köra en säker middagslösning, så vet jag vilka två huvudingredienser som funkar bra. Tacos är en riktig höjdare också, men det kör vi bara på fredagar. Hittade denna rätt med färsk pasta och saffranskyckling inne hos Matplatsen och tyckte att den passade bra såhär i juletider.

Middagen fick bra betyg av båda tjejerna, så det är nog en middag jag kommer att göra igen. Lite stök då lök och äpplen ska silas av men i övrigt en god pasta! Lite skönt också att äta något annat än julmat, fastän ändå med jultema tack vare saffran.

ca 800 g kycklingfilé (4 st)
smör
1 gul lök
2 små äpplen
5 persiljekvistar
1 stor citron
3 dl hönsbuljong
färska örter (timjan, oregano, rosmarin)
salt & peppar
1 purjolök
2 dl vispgrädde
0.5 g saffran

Färsk pasta

Bryn kycklingen i smöret och lägg dem sedan i en ugnsform. Skala och hacka lök och äpple. Hacka persiljan. Strö hacket över kycklingen. Pressa saften från citronen över och häll på hönsbuljongen. Krydda med örter, salt och peppar och låt stå i ugnen 175 C, ca 30 min.

Färsk pasta med saffranskyckling

Rensa purjolöken och skär i skivor. Sätt igång en kastull med pastavatten. När du lägger ner pastan för kokning, lägg även ner purjolöksskivorna och rör om.

Ta upp kycklingen från formen och sila buljongen över en kastrull. Tillsätt grädden och saffran och låt puttra samman i ca 10 min. Smaka av med salt & peppar. Lägg kycklingen i en form och häll över såsen. Servera med den nykokta färsk pastan, där purjolöken är inblandad.

Färsk pasta med saffranskyckling

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Pizza på ett kick

Kycklinggryta med dadlar

Den klassiska ananaspajen

MarryMe kycklinglasagne

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar