Hälleflundra med hummersås

-

Igår gjorde jag en riktigt god hälleflundra med hummersås och kokt potatis. Hälleflundran hade jag hittat färsk på affären med någon dag kvar till bäst före-datum, så halva priset. Jag äter alldeles för lite fisk, så jag borde bättra mig på den fronten.

Intill fiskdisken, så fanns också en receptfolder från Sjöboden som jag tog med mig hem. Däri fanns ett recept som jag tog inspiration ifrån. En rätt som var så god, så den fungerar minst lika bra till helgmiddagen.

Hälleflundra med hummersås

2 bitar hälleflundra
Smör att steka i

1 liten gul lök
1 msk hummerfond
1/2 dl vatten
1 1/2 – 2 dl grädde
1-2 tsk pesto rosso
Peppar och ev salt

Potatis att servera till

Börja med att sätta potatisen på kokning och sätta ugnen på 125 grader. Hacka löken och fräs den i smör i en kastrull. Häll på vatten och hummerfond och låt vattnet reducera till hälften. Under tiden hinner du steka på fisken lite snabbt på båda sidorna och sen lägga över dem till en ugnsform. Sätt in i ugnen ca 15 min.

Fyll på grädde i såskastrullen och låt puttra ihop några minuter. Smaka av med tomatpesto, peppar och ev salt. Låt hälleflundran gå klart i ugnen och servera din hälleflundra med hummersås tillsammans med potatis och någon sallad.

Hälleflundra med hummersås

En Caprese tomatsallad skulle tex passa alldeles utmärkt till. Skiva mozzarella och tomat och varva dem tillsammans med färsk basilika. Toppa hela skapelsen med olivolja och svartpeppar. Så gott!

Caprese tomatsallad

Fiskbilderna tagna av Daniel.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar