Uppstekt havregrynsgröt

-

Då jag fick havregrynsgröt över häromdagen så ställde jag in den i kylen över dagen. Till kvällsmat sen, så tänkte jag på denna gröt och tänkte ut uppstekt havregrynsgröt.

Jag har minnen från när jag var liten, att mamma stekte kuber i stekpannan och även hade en skvätt mjölk eller grädde som fick koka in, så det var så jag gjorde:

Överbliven havregrynsgröt, ställd i kylen över dagen
Smör att steka i
Grädde

Till servering:
Lingonsylt

Sätt en stekpanna på spisen och smält smör i stekpannan. Klicka i grötklumpar och låt steka en kort stund. Vänd klumparna och låt andra sidan få en stekyta. Häll på lite grädde runt om klumparna och låt grädden steka in.

Lägg upp grötklumparna av uppstekt havregrynsgröt på en tallrik och servera tillsammans med lingonsylt.

Uppstekt havregrynsgröt

När jag diskuterade frågan om uppstekt gröt med min ena bror och han inte minns att vi åt det, så beskrev jag rätten:

Grötkuber som steks i smör och lite mjölk eller grädde runt om. Serveras med lingonsylt. Det var jättegott!

Hans svar var:

Ifall det var kuber, så tror jag mera på uppstekt palt. Där hade mamma mjölk eller grädde runt om och det serverades med lingonsylt.

Och det kan vara så att jag minns fel. Att de uppstekta klumparna/kuberna var uppstekt palt och inte alls uppstekt gröt. MEN… jag hade ju redan gjort en tallrik uppstekt gröt, så jag satte mig för att äta.

Och även om det inte var det godaste jag har ätit, så var det helt ok! Perfekt att kunna ta vara på mat som blivit över och så jag inte behövde kasta!

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera