En grön torsdag

En grön torsdag är det idag, tack vare min gröna spenatsoppa. En vegetarisk soppa där en kan lägga till en kokt ägg ifall en vill. Annars går det bra att äta soppan som den är, kanske med någon god smörgås på sidan.

Gissar att ni hört talas om Meatfree Monday? Att vi ska utmana oss att äta vegetarisk mat på måndagar (eller vilken annan dag i veckan som helst). Jag har gjort många vegetariska inlägg om Meatfree Monday, men det kanske är dags för dag nr två av vegetarisk mat? Här hittar ni hela min samling med vegetarisk mat.

200 g färsk spenat
vatten
salt

1 msk smör
1 msk vetemjöl
½ l vatten
grönsaksfond
vitpeppar

Sätt en kastrull på spisen, med vatten och salt. Skölj av spenaten och ta bort de torraste stjälkarna. Ner i det kokande vattnet ca 5 min och häll sedan av vattnet.

Smält smör i en kastrull och vispa ner vetemjöl. Späd med vatten lite i taget och lägg ner en buljongtärning. Låt koka upp och lägg ner den kokta spenaten. Låt koka en kort stund till och mixa sedan hela soppan. Servera med ett kokt ägg (valfritt).

Grön torsdag

Kommentera