Stekt polenta som tillbehör

-

Ett lite annorlunda tillbehör som funkar till många middagar är stekt polenta. Eller grillad polenta för den delen, nu när det börjar bli grillsäsong. Skär i snygga bitar och stek eller grilla dina bitar. Det är något jag har varit nyfiken på länge så häromdagen provade jag.

Jag hittade ett recept på Köket.se och följde det, och det är också det som står här nedan. Dock blev det lite väl stabbigt, så jag hällde på någonstans 1-2 dl vatten till. Men det kanske finns olika typer av polentagryn?

Jag måste helt enkelt prova fler gånger, för det var en god smak och roligt med något annat som tillbehör. Polenta går även att servera nykokt i en mera potatismos-likande konstistens, det kommer också här på bloggen.

1 l grönsaksbuljong
4 dl polentagryn
1 dl parmesanost
salt & peppar

Olja till formen

Koka upp buljongen. Häll ner polentagrynen under kraftig vispning. Fortsätt att vispa tills den är helt slät. Koka gröten i ca 20 minuter och rör om under tiden. Här fyllde jag på med mera vatten för att den skulle gå att röra.

Dra kastrullen av värmen och rör ner riven parmesanost. Krydda med salt och peppar, så polentan får rejält med smak. Var inte blyga, jag tyckte att jag smaksatte tillräckligt, men den var ganska mesig när jag stekte upp den.

Slå upp polentan på oljesmord form. Låt den stelna i kyl någon timme eller till dagen därpå. Ta upp och skär den kalla polentan i snygga bitar. Grilla eller stek bitarna någon minut på varje sida. Servera med valfritt tillbehör, jag har provat både helt naturell stekt polenta och här nedan tillsammans med schnitzel och peppar/gorgonzolasås.

Stekt polenta
Stekt polenta
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Plåtmat med korv och fetaost

Min goda kycklingsås

Paprikapaj med salami

Populära kategorier

Föregående artikelFläskytterfilé Afrikana
Nästa artikelBroccoligratäng med keso

Kommentera