Fläskytterfilé Afrikana

-

Jag tog fram en fläskytterfilé från frysen och ville göra en ny maträtt. Googlade och hittade ett recept från Jennie Walldén inne på köket. Det var med fläskfilé, men det tycker jag nästan är samma sak. Med hennes recept som bas, så gjorde jag fläskytterfilé Afrikana till väldigt omtyckt fredagsmiddag. Saga gav den 9 av 10 poäng.

500 g fläskytterfilé
1-2 banan(er)
1 gul lök
2 klyfta vitlök
3 dl grädde
1 msk curry
1 köttbuljongtärning
Gräslök (som nu börjat titta upp ur jorden – Jejj!)
smör, att steka i

Till servering

Svenskt havreris alternativt vanligt ris
Jordnötter
Kokosflingor, gärna rostade
Mango chutney
Ev sambal oelek för hetta

Sätt igång en kastrull för att koka havreris. Hacka lök och vitlök och fräs i din stekpanna, lägg åt sidan. Putsa fläskytterfilén och skiva i 1 cm tjocka skivor. Salta och peppra och bryn i smör på båda sidor. Lägg åt sidan.

Mät upp grädde i stekpannan tillsammans med en buljongtärning och låt koka upp. Smaksätt med curry. Lägg i fläskytterfiléskivorna och även löken, låt puttra tills havreriset är klart.

Fläskytterfilé Afrikana
Fläskytterfilé Afrikana

Saga gillar inte bananer, så jag valde att steka dem i en annan stekpanna och servera till oss som ville ha. Annars är det tänkt att lägga ner dem i samma panna som fläskytterfilén. Skär bananerna på längden och dela sen i mitten. Stek bananerna i smör i en stekpanna

Strössla på finhackad gräslök. Servera din fläskytterfilé Afrikana med havreris, jordnötter, kokosflingor, mango chutney och sambal oelek.

Fläskytterfilé Afrikana
Fläskytterfilé Afrikana
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera