Växtdryck med kaffepressen

-

Ett sent inlägg idag, då dagen bara swishat förbi, så jag har haft fullt sjå att hinna äta frukost och lunch (det hann jag inte, utan det fick bli en brunch kl 13.30 istället). Hittade ett så fiffigt recept inne hos Ekotipset för ett tag sedan som jag vill skicka vidare. Att göra sin egen växtdryck med kaffepressen. Ja, du läste rätt – din egen växtdryck med kaffepressen.

Jag härmade Ellinor och provade göra en omgång med cashewnötter och havregryn. Så här:

En kaffepress
1 l vatten
1/2 dl cashewnötter
1/2 dl havregryn
Ev smaksättning, jag tog två katrinplommon (Ellinor hade en dadel ist)

Mät upp vatten i din kaffepress. Lägg ner cashewnötter, havregryn och din smaksättning i kaffepressen. Mixa direkt i kaffepressen med en mixerstav och låt sedan det stå en kort stund.

Växtdryck med kaffepressen

Använd pressen för att pressa ner ev växtrester innan du häller upp din hemmagjorda cashew- och havredryck. Det var trögt att trycka ner pressen, men med lite lirkande så gick det bra.

Växtdryck med kaffepressen

Nu står min växtdryck i kylen och jag ska testa den till kaffet imorgon bitti. Spännande!

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelEnkel spenatpasta
Nästa artikelFläskytterfilé Afrikana

Kommentera