En pasta som är alldeles för god för att glömma bort, är en enkel spenatpasta. Jag har lagat den till och från ända sedan jag var 20 år och jobbade säsong i Björkliden. Så det är en rätt som jag förknippar med en väldigt rolig tid av mitt liv.
Enkel spenatpasta höftar en ihop lite som en vill och det en har hemma, men det kan vara bra med en grund ändå. Så här gör jag min pasta:
Pasta till fyra personer (den här gången tog jag vanlig torr spagetti)
2 dl creme fraiche
½ dl grädde
½ förp Kvibille Gräddädel, ca 80g
70 g färsk spenat (funkar med fryst spenat också, men låt den då tina och pressa ur en del vatten)
peppar
Ev riven parmesanost eller mera ädelost
Sätt på en kastrull med pastavatten och koka pastan. I en annan kastrull så kokar du upp creme fraiche och grädde, ner med smulad ädelost och smaksätter med peppar, ta kastrullen av värmen. Låt osten smälta och blanda ner spenaten i den varma såsen så spenaten mjuknar.
Blanda ihop pasta och pastasåsen, och du har en skål/kastrull enkel spenatpasta färdig att servera. Toppa med riven parmesanost om du gillar det. Riktigt gott!