April 2020

-

April 2020, hur var den månaden för dig? Tittar du tillbaka i backspegeln någon gång och reflekterar över vad som var bra men också vad som var mindre bra? Vad vill du göra mera av, och vad kan du undvika under nästa månad eller kanske april nästa år?

Jag gör en tillbakablick varje månad, mest bland mina blogginlägg, men de flesta inläggen är också kopplade till minnen. Hur blev inläggen till? Var det gott? Vill jag äta mera av samma ingrediens? Tyckte familjen om min mat (det gör de i princip alltid – jejj!)? Behövde jag klämma middagarna i ett stressigt liv, eller kunde jag laga mat i lugn och ro?

Egentligen vill jag uppleva saker varje dag. Jag brukar stressa min sambo med jämna mellanrum – att jag bara MÅSTE ut. Oftast suckar han, men följer ändå med. Och alltid alltid, är han glad efteråt. Ut behöver inte betyda något avancerat – många gånger räcker en promenad på kvällskvisten. Men ibland vill jag göra något mera, såsom ta skidorna ut på en tur i närheten eller samma skidor till närmaste fjällstation. Vårvintern är årets bästa årstid i Jämtland och varje vår är jag lite ledsen att jag inte upplevt mera.

Men bloggen då?

Vad gick bäst under april 2020? Jo, förstaplatsen togs av mina kakor med kondenserad mjölk. En enkel och väldigt god kaka, som passar utmärkt att ha redo i frysen inför nästa fikastund.

Kaka med kondenserad mjölk

Andra goda recept som jag vill pusha för en andra gång är dessa:

Mina Rostbiffsnittar med Lemon Curd var väldigt goda, jag skulle kunna äta dem till varje fredagsmys året om.

Rostbiffsnittar med lemon curd

En hel del kyckling blev det under april 2020, men det känns ändå ok. Även om det vore bäst om vi åt mera vegetarisk mat, så är ändå kyckling bättre för vår jord än nötdjur. Jag lagar en hel del vegetarisk mat, men jag vill inte bli vegetarian heller.

En sådan god kycklingrätt, som jag upptäckte i april 2020, var Kyckling i dragonsås. Den ser inte så märkvärdig ut men smakerna satt verkligen bra!

Kyckling med dragonsås

Om vi fortsätter på kycklingtemat, så gjorde jag två goda rätter med kycklingfärs. Dels asiatisk kycklingfärssås – en köttfärssås gjord på kycklingfärs alltså, och med en asiatisk touch. Mycket gott!

Asiatisk kycklingfärssås med ingefära

Jag testade även att göra en Pasta Carbonara med kycklingfärs, även den fick väldigt bra betyg av hela familjen:

Pasta Carbonara med kycklingfärs

En bufférätt som passar väldigt bra året runt, är min potatispaj med chèvre. En rätt jag skrivit om förut, men som förtjänar ett nytt inlägg. Här nedan serverad med en god ryggbiff och trattkantarellsås, men även ett gott bidrag på ett buffébord med blandad mat.

Min goda potatispaj med chèvre

Söta inlägg från april 2020?

Söta inlägg finns såklart, och den jag vill pusha för först är såklart mina banandammsugare som jag bakade lagom till påsk. Såå goda!

Banandammsugare

Sen en relativt enkel espressokaka med maräng som alltid funkar. Och nej, den smakar inte kaffe – även om kaffet bidrar med smak i bakgrunden. Marängen blev så god, så den fick ett helt eget inlägg också. Maränger med smält choklad och pumpafrön gillade jag skarpt.

Espressokaka med maräng

Sen den kaka som har strykande åtgång varje gång de finns. Det är mina barn som brukar baka, och Chocolate Chip Cookies är så gott att ta till kaffet. Både jag och min sambo jobbar hemifrån just nu, så frysen är ovanligt tom på fikabröd.

Chocolate chip cookies
Inte så kul bild, men väldigt goda kakor!
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera