Rostbiffsnittar med lemon curd

-

Den här tiden på året går det så fort. Det swishar bara till, så är det skolavslutningar och därefter midsommar. Eller bekanta som fyller år? Oavsett anledning, så är det alltid gott med snittar, eller hur? Jag gjorde en laddning rostbiffsnittar med lemon curd jag tipsar om till kvällens fredagsmys.

Istället för att köpa färdig rostbiff, så köpte jag en köttbit på min affär och tillagade den i ugnen i ett par timmar. Så nu har jag rostbiff både till snittarna och till ett par middagar – perfekt!

4 st brödskivor Polarbröd Sarek

Fyllning 1:
100 g färskost
1 msk hackad rödlök
2 msk hackad ättiksgurka eller bostongurka
1/2 krm svartpeppar
Cayennepeppar

Fyllning 2:
50 g färskost
2 msk lemoncurd

Till garnering:
Rostbiff i smala skivor
Färsk timjan
Vindruvor (eller jordgubbar borde bli lika gott)

Blanda ingredienserna till respektive fyllning i varsin skål. Lägg första brödet på skärbrädan och ta fyllning 1 på det. Bred ut fyllning 2 på nästa bröd och sen ett lager till av fyllning 1. Avsluta med ett bröd utan fyllning.

Rostbiffsnittar med lemon curd
Rostbiffsnittar med lemon curd

Dela i små snittbitar i form av trekanter eller som här i fyrkanter och dekorera med rostbiff, färsk timjan och ett bär. Servera tillsammans med välkomstbubbel eller som snacks senare under en festkväll. Min familj blev testpiloter en kväll och alla tyckte om mina rostbiffsnittar med lemon curd.

Rostbiffsnittar med lemon curd
Rostbiffsnittar med lemon curd
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera