Pasta Carbonara med kycklingfärs

-

Jag snodde ihop en typ pasta Carbonara med kycklingfärs till middag igår då jag bara plockade ingredienser som jag trodde skulle vara gott. Och det är kanske de bästa vardagsmiddagarna? När en tar det en har hemma, det blir gott och det räcker till matlåda dagen efter. Perfekt!

En pasta Carbonara passar också alldeles utmärkt som en fredagsmiddag. Det är inte så svårt att tillaga, men då rätten har ett namn så känns det genast mera fint tycker jag. Jag har gjort några olika carbonaror och du hittar mitt arkiv här.

Spagetti för fyra personer
1 gul lök
1 stor vitlöksklyfta
400 g kycklingfärs
Smör till stekpannan
2 små paprikor (eller en stor)
1 1/2 dl grädde
100 g färsk spenat
2 ägg
Riven parmesan
Salt och peppar
Ev Italiensk salladskrydda
Ev Timjan

Sätt igång en pastakastrull och hacka lök samt vitlök. Lägg ner löken och kycklingfärsen i en smord stekpanna, dela sönder kycklingfärsen till småbitar. Låt fräsa medan du hackar paprika i mindre bitar. Tillsätt paprikabitarna och fräs någon minut till. Häll på grädde och låt koka upp. Fyll på med färsk spenat – den kommer att ta mindre plats när den blir varm.

När pastan kokat, häll av pastavattnet och lägg ner spagettin i stekpannan och stäng i samma veva av plattan. Rör om så pastan blandas med kycklingfärsen och smaksätt hela pannan med salt & peppar. Jag hade även i italiensk salladskrydda och timjan, men det gör ni som ni har hemma. När röran har svalnat en aning, knäck ett ägg i taget i pannan. Rör om, så ägget fördelas jämnt i pannan innan du knäcker nästa.

Pasta Carbonara med kycklingfärs

Vid servering, strössla valfri mängd riven parmesan på toppen och ställ fram hela pannan pasta Carbonara med kycklingfärs. Ställ även fram salt och peppar, då kycklingen kräver en del för att smaka något.

Pasta Carbonara med kycklingfärs
Pasta Carbonara med kycklingfärs
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera