Asiatisk kycklingfärssås med ingefära

-

Jag hade ett paket kycklingfärs i frysen som jag tog fram, men inte riktigt visste vad jag skulle göra av. Efter en svängom hittade jag asiatisk kycklingfärssås med ingefära inne hos Ica och jag gjorde nästan likadant.

En väldigt god kycklingfärssås som jag garanterat kommer att laga igen. Den här gången serverade jag färssåsen tillsammans med ris, men det går lika bra att servera med nudlar.

1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
2 morötter
400 g kycklingfärs
1 msk rapsolja
1 msk sesamolja
2 msk skalad riven ingefära
3 msk tomatpuré
1 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
250 ml kokosmjölk
Sriracha
2-3 msk ketjap manis (söt soya)
salt och peppar

Hacka lök och vitlök och riv morötterna grovt. Sätt igång en stekpanna och fräs lök, vitlök och kycklingfärs i oljorna. Blanda ner de rivna morötterna och låt dem fräsa med några minuter.

Asiatisk kycklingfärssås med ingefära

Rör ner riven färsk ingefära, tomatpuré, vatten, buljongtärning och kokosmjölk. Låt koka sakta ca 15 minuter eller medan riset kokar. Smaksätt med sriracha, ketjap manis, salt och peppar. Servera asiatisk kycklingfärssås med ingefära tillsammans med det kokta riset och någon god sallad.

Asiatisk kycklingfärssås med ingefära
Bild: Daniel
Asiatisk kycklingfärssås med ingefära

De två sista bilderna togs av Daniel då jag var ute på löpträning. Bra samarbete!

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera