Kyckling med dragonsås

Här kommer en väldigt god middagsrätt att ta till vilken dag i veckan som helst – eller kanske som god och avslappnad fredagsmiddag? Kyckling i dragonsås serverad med ris och en god sallad är riktigt gott!

2 kycklingfiléer
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
1 dl creme fraiche
2 dl grädde
1 kycklingbuljongtärning
2 msk senap
Dragon
Peppar
Ev salt

Sätt ugnen på 175 grader, sätt igång riskastrullen och börja med kycklingen. Putsa och dela varje filé i tre bitar. Stek dem så de får en yta och lägg över i en ugnsform. Sätt in dem i ugnen tillsammans med en termometer i den tjockaste biten. Låt dem stå tills termometern visar 75 grader. Ta ut och låt vila några minuter.

Fortsätt med dragonsåsen. Hacka lök och vitlök, fräs ett par minuter i smör i en kastrull. Fyll på med creme fraiche, grädde, buljongtärning och senap. Smaka av med dragon och peppar – eventuellt salt.

Kyckling med dragonsås
Kyckling med dragonsås

En lunch på vår nya inglasade balkong blev det i påskhelgen, så himla skönt! Där kommer jag att sitta många gånger framöver, och säkert ta många bilder.

Kommentera