Kyckling med dragonsås

-

Här kommer en väldigt god middagsrätt att ta till vilken dag i veckan som helst – eller kanske som god och avslappnad fredagsmiddag? Kyckling i dragonsås serverad med ris och en god sallad är riktigt gott!

2 kycklingfiléer
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
1 dl creme fraiche
2 dl grädde
1 kycklingbuljongtärning
2 msk senap
Dragon
Peppar
Ev salt

Sätt ugnen på 175 grader, sätt igång riskastrullen och börja med kycklingen. Putsa och dela varje filé i tre bitar. Stek dem så de får en yta och lägg över i en ugnsform. Sätt in dem i ugnen tillsammans med en termometer i den tjockaste biten. Låt dem stå tills termometern visar 75 grader. Ta ut och låt vila några minuter.

Fortsätt med dragonsåsen. Hacka lök och vitlök, fräs ett par minuter i smör i en kastrull. Fyll på med creme fraiche, grädde, buljongtärning och senap. Smaka av med dragon och peppar – eventuellt salt.

Kyckling med dragonsås
Kyckling med dragonsås

En lunch på vår nya inglasade balkong blev det i påskhelgen, så himla skönt! Där kommer jag att sitta många gånger framöver, och säkert ta många bilder.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Mora-Nisse som shot

Cookies by Saga

Holy Greens i Helsingborg

Äppelkaka på äpplets dag

Populära kategorier

Kommentera