Bullar med Lemon Curd-fyllning

-

I påskhelgen så blåste det storm i Jämtland och vi var såklart inomhus. Eftersom jag hade ett paket jäst hemma och frysen var slut på bullar, så bestämde jag mig snart för dagens plan. Att baka bullar med Lemon Curd-fyllning.

När jag bakar bullar, så brukar jag helt enkelt följa receptet på Kungsörnen vetemjölspaket:

1 pkt jäst för söta degar
5 dl mjölk
150 g smör
1 dl strösocker
2 tsk kardemumma (mortla kardemummakärnorna själv, så får ni mycket mera smak)
1/2 tsk salt
800 g mjöl

1 – 1 1/2 dl Lemon curd (hemmagjord eller köpt)
250 g Mascarponeost
Strösocker

1 ägg för pensling
Pärlsocker eller farinsocker

Börja att smula ner jästen i en bunke, värm mjölken till 37 grader och häll ner i samma bunke. Låt jästen lösas upp i mjölken och fyll på med rumsvarmt smör i bitar (det går också att smälta smöret i mjölken och hälla ner den 37 gradiga vätskan). Fyll på med socker, salt och mortlad kardemumma.

Mät upp mjöl på din våg och häll ner ca 600 g. Låt din matberedare jobba med degen åtminstone 5 min men hellre 10 min. Täck med en handduk och låt jäsa i 40-60 min.

Lemon Curd-fyllning:

Under tiden hinner du röra ihop din Lemon Curd-fyllning. Mät upp Mascarponeost i en skål, och rör ner lite Lemon Curd i taget. Smaka av med socker så det blir en god fyllning. Ställ åt sidan.

Montera ihop de goda bullarna:

Ta ut degen på ett mjölat bakbord och knåda degen en kort stund. Dela degen i två så blir den mera lättarbetad. Kavla ut degen till en rektangel och smeta ut Lemon Curd-fyllning över hela rektangeln. Vik degen över en gång och skär sedan tunna (ca 1 cm) breda remsor.

Bullar med Lemon Curd-fyllning
Väldigt ljus fyllning, men god!

Ta en remsa och snurra den runt dina tre fingrar (ifall du vill ha ett större knyte, ta en remsa till och fortsätt på samma knyte). Lägg ditt bullknyte i en bullform och fortsätt med nästa knyte. Lägg på en bakhandduk och låt jäsa igen, ca 30 min. Sätt ugnen på 225-250 grader.

Bullar med Lemon Curd-fyllning
Dags för ugnen i ca 7-8 min

Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker eller farinsocker. Grädda ca 8 min (håll koll, då olika ugnar gräddar olika snabbt och olika jämnt), ta ut och lägg över en handduk igen. Låt svalna och festa sedan loss på ett par ljumma bullar med Lemon Curd-fyllning, helst med ett glas kall mjölk.

Bullar med Lemon Curd-fyllning
Bullar med Lemon Curd-fyllning
Vem säger nej till ett sådant här fikabord?

Ifall ni vill ha andra fyllningar i era bullar, eller varför inte bullar med lite mera fibrer i?

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Mora-Nisse som shot

Cookies by Saga

Holy Greens i Helsingborg

Äppelkaka på äpplets dag

Populära kategorier

2 KOMMENTARER


  1. Warning: Attempt to read property "ID" on bool in /home/drydense/mariasmat.nu/wp-content/plugins/podamibe-custom-user-gravatar/pod-custom-user-gravatar.php on line 179
    Helena

    De här ser ju galet goda ut! Ska genast framföra önskemål till min sambo att baka, haha :)

Kommentera