Lemon curd

-

Jag har några favorit-kockar som, då jag letar efter ett recept, jag kollar extra – för jag vet att det blir bra. Leila Lindholm är en av dem och det av hennes recept jag gjort flest gånger, är hennes lemon curd.

Typ allt hon gör blir väldigt gott, men jag uppskattar också att hon tänker på att råvarorna ska vara ekologiska. Just hennes Lemon curd är så sjukt gott och enkelt. Att göra en sats tar inte så lång tid och att kunna ha en burk i kylen några dagar är lyxigt. Att lägga som ett lager på en tårta men även som en marmelad på rostat bröd. Supergott vilket som. Här ska ni få receptet och dagens bild:

3 ekologiska citroner
1½ dl socker
50 g smör
1 msk maizena
2 ekologiska ägg
2 ekologiska äggulor

Börja med att tvätta citronerna noga. Även om de är ekologiska, så vill man ha rena råvaror i sin mat. Riv skalet från dem alla tre och pressa saften ur två. Blanda detta tillsammans med socker och smör i en kastrull och låt koka upp. Sila bort skalen.

Blanda ut maizenan i saften från den sista citronen, och blanda ner det i kastrullen. Knäck, vispa och blanda också ner alla ägg/äggulor (det ska alltså vara fyra äggulor totalt, men bara två äggvitor). Låt sjuda i kastrullen under tiden du vispar, tills krämen har tjocknat.

Njut din lemon curd som marmelad på frukostmackan eller som del i en efterrätt. Jag kommer att experimentera med min lemon curd-omgång och ni kommer att få se fler inlägg.

Lemon curd

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

2 KOMMENTARER

    • Hmm, det jag först tänker på är ju olika efterrätter.
      Men när jag tänker lite längre, så borde det gå att blanda ner i en granola? Inget jag har provat men det borde funka utmärkt. Då havregrynsblandningen är rostad i ugnen, så späd ut din granola med puffat ris. Om du testar så får du gärna återkoppla :)

Lämna ett svar