Egg Benedikt

-

Ett tips till söndagsfrukosten. Jag har läst om Egg Benedikt under flera år men inte kommit mig för att ens prova. När vi var i San Francisco i höstas, så provade jag Boudin’s Crab Egg Benedikt och den var magiskt god. Så god att jag tog samma frukost dagen efter.

Så en dag i februari var det då dags för mig själv att prova och servera en riktig lyxfrukost. Det kändes lite bökigt att röra ihop en egen hollandaisesås på morgonen, men så värt det när det är gjort. Så här gjorde jag:

Hollandaisesås
50 g smör
2 äggulor
2 msk vatten
en skvätt citron

Börja med att smälta smöret och ställ det åt sidan. Knäck äggen och dela vitor och gulor. Ta lite vatten tillsammans med gulorna och sätt på vattenbad. Vispa tills gulorna blir lite tjockare. Vispa sedan ner smöret, en tunn stråle från början och sen mer och mer när du ser att såsen tar emot smöret. Smaksätt sedan din hollandaise med lite citron.

Pocherat ägg
Mät upp ca 3 cm vatten i en kastrull och värm tills det sjuder. Vispa vattnet så vattnet rör på sig när du knäcker i äggen. Låt äggen stabilisera sig och rör sedan sakta, så de inte fastnar i botten. Ca 3-4 min, så gulan fortfarande är lös.

Rosta franska och smöra brödet, lägg på en skiva god skinka. Lägg ägget ovanpå och häll sedan en skvätt hollandaisesås på toppen. Servera och njut av en riktigt god frukost!

Egg Benedikt

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

2 KOMMENTARER

Lämna ett svar