Att jag älskar chèvre har nog inte undgått någon. I allt från förrätter till varmrätter eller att bara ta en bit och tugga på – jag gillar dem alla. Här kommer en favorit i repris, som jag faktiskt inte gjort på länge. Min goda potatispaj med chèvre är precis så god som den låter och passar till allt möjligt slags kött.
Perfekt också ifall en har ett gäng kokta potatisar över från gårdagens middag. Bara att skala dem, mosa dem och göra en ny rätt. Perfekt!
100 g smör
1½ dl vetemjöl
½ dl grahamsmjöl
500 g kokt potatis
2 ägg
2 dl creme fraiche
1½ dl grädde
300 g chèvreost
1½ dl gräslök
Salt och peppar
Börja med pajdegen. Blanda ihop degen och tryck ut den i en pajform. Sätt ugnen på 200 grader och förgrädda pajskalet i ca 10 min medans det är tomt.
Under tiden hinner du med fyllningen: Mosa potatisarna och blanda med ägg, creme fraiche, grädde och mosad chèvreost. Hacka gräslök och blanda i tillsammans med salt och peppar.
När pajskalet är förgräddat, häll i potatisröran och ställ in i ugnen. Grädda mellan 40-50 min, håll lite koll när ytan är gräddad och pajen har stannat, då är den klar.
Den här gången serverades min goda potatispaj med chèvre tillsammans med en god ryggbiff och min pepparsås. Gott gott!