Min goda potatispaj med chèvre

-

Att jag älskar chèvre har nog inte undgått någon. I allt från förrätter till varmrätter eller att bara ta en bit och tugga på – jag gillar dem alla. Här kommer en favorit i repris, som jag faktiskt inte gjort på länge. Min goda potatispaj med chèvre är precis så god som den låter och passar till allt möjligt slags kött.

Perfekt också ifall en har ett gäng kokta potatisar över från gårdagens middag. Bara att skala dem, mosa dem och göra en ny rätt. Perfekt!

100 g smör
1½ dl vetemjöl
½ dl grahamsmjöl

500 g kokt potatis
2 ägg
2 dl creme fraiche
1½ dl grädde
300 g chèvreost
1½ dl gräslök
Salt och peppar

Börja med pajdegen. Blanda ihop degen och tryck ut den i en pajform. Sätt ugnen på 200 grader och förgrädda pajskalet i ca 10 min medans det är tomt.

Under tiden hinner du med fyllningen: Mosa potatisarna och blanda med ägg, creme fraiche, grädde och mosad chèvreost. Hacka gräslök och blanda i tillsammans med salt och peppar.

Min goda potatispaj med chèvre

När pajskalet är förgräddat, häll i potatisröran och ställ in i ugnen. Grädda mellan 40-50 min, håll lite koll när ytan är gräddad och pajen har stannat, då är den klar.

Min goda potatispaj med chèvre

Den här gången serverades min goda potatispaj med chèvre tillsammans med en god ryggbiff och min pepparsås. Gott gott!

Pepparsås med svart- och rosépeppar
Min goda potatispaj med chèvre
Pepparsås med svart- och rosépeppar
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Mora-Nisse som shot

Cookies by Saga

Holy Greens i Helsingborg

Äppelkaka på äpplets dag

Populära kategorier

Kommentera