Pepparsås med svart- och rosépeppar

-

I helgen som var så hade vi lyxat till det och köpt en riktigt fin ryggbiff på vår lokala saluhall Jazzköket saluhall. Då ville jag också laga en riktigt god sås till. Jag valde en pepparsås med svart- och rosépeppar vilket jag tyckte blev väldigt gott! Då jag skulle servera ryggbiffen med min goda potatispaj med chèvre, så ville jag inte heller konkurrera med smaken där.

1,5 tsk svartpepparkorn
1,5 tsk rosépepparkorn
1 liten gul lök
Ca 1 msk tomatpuré
1 dl vatten
2 dl grädde
1 msk soja
1 msk kalvfond
Ca 1 tsk majsstärkelse
Ev en skvätt rödvin

Mortla pepparkornen och hacka löken. Lägg lite smör i en kastrull och låt smälta. Fräs först pepparkornen, fortsätt med hackad lök och tomatpuré och låt fräsa lite till. Häll på grädde, vatten, soja och fond och låt puttra ihop. Var försiktig med salt, då fonden bidrar rikligt med salt.

Pepparsås med svart- och rosépeppar
Pepparsås med svart- och rosépeppar

Mät upp lite vätska i en äggskakare (vad heter det egentligen?) och mät upp ca 1 tsk majsstärkelse. Skaka ihop vätskan och stärkelsen och häll ser i din pepparsås. Rör om och se så såsen tjocknar lagom mycket. När köttet stekt klart i ugnen så la jag ur köttbiten från stekpannan och hällde ner såsen i stekpannan. Där fick såsen puttra ett par minuter till, medan jag vispade upp köttets safter.

Pepparsås med svart- och rosépeppar

Servera din pepparsås med svart- och rosépeppar tillsammans med ett gott kött och någon god potatis.

Pepparsås med svart- och rosépeppar
Pepparsås med svart- och rosépeppar
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelMars 2020
Nästa artikelMin goda potatispaj med chèvre

Kommentera