Mars 2020

-

Så är mars 2020 över och vi går in i april månad. Skönt på ett sätt, då jag hoppas att Corona-hetsen kan lägga sig lite och livet kanske kan återgå till det lite mera normala. Vi ska såklart fortsätta att hålla oss ifrån varandra och att tvätta händerna, men jag är så less på samhällets stillestånd och on-hold – vill ni läsa mera om det så skrev jag ett inlägg tidigare i veckan.

Men annars i mars då? Det var som sagt väldigt stilla på de flesta ställen. Jag hade dock bra med visningar och de inlägg ni gillade mest var dessa:

Trots att jag postade inlägget sent i månaden, den 24/3, så seglade Sega chokladrutor upp på förstaplatsen. Och det är en både enkel och väldigt god kaka, så den förtjänar sin förstaplats.

Sega chokladrutor

Valde att skära dem som rektangulära lite mindre kakor, vilket jag nog ska fortsätta med. Ofta kan en maffig kaka upplevas som för mastig, ifall en är sugen kan en istället ta två bitar.

En annan rolig kaka som passar suveränt på alla barnkalas, eller egentligen vilket kafferep som helst, är mina leopardkakor. Lite mera omständliga att få ihop formen, men såå snygga när de är klara. Och väldigt goda att fika.

Leopardkakor

Andra inlägg postade i mars som jag vill pusha lite mera för, är dessa:

Egg Benedict Royal. En suveränt god brunch-macka som t.o.m tinade upp en sur 15-åring. Och ni som har egna 15-åringar, vet att det krävs något extra för det.

Egg Benedict Royal

För att få till denna Egg Benedict så måste jag också få pusha för att röra ihop en egen hollandaisesås. Så mycket godare att göra en egen än att köpa den färdig på affären. De som provat kan intyga att jag har rätt.

Egen hollandaisesås

Annars i matväg så gjorde jag två uppsättningar plåtmat som båda fick mycket nöjda middagsgäster och skrapad ”plåt”. Den ena var då jag gjorde en form Plåtmat med kyckling och vitkål då vi hade en gäst från Umeå. Den andra var min Citronkyckling med nudlar till familjen. Båda lika uppskattade!

Plåtmat med kyckling och vitkål
Citronkyckling med nudlar

En lite lättare måltid som ändå var väldigt omtyckt under mars månad, var min kycklingkebabpizza med godaste kebabsåsen. Gjord med färdig pizzabotten och färdig kycklingkebab men allt passade väldigt bra ihop med varandra. Också betydligt matigare pizza än vanligt.

Kycklingkebabpizza

En annan vardagsmiddag är min Halloumipasta med majs. Helt enkelt bara gott, snabbt fixad och omtyckt av alla. Även till matlådan om du får några rester kvar.

Halloumipasta med majs

Förutom de väldigt goda Sega chokladrutorna som tog förstaplatsen i mars 2020, så bakade jag också vaniljrutor med daim. Såå god kaka, så det är på riktigt svårt att nöja sig med en bit. Och då skar jag ändå de rutorna normalt fyrkantiga så egentligen räcker det långt med en bit.

Vaniljrutor med daim
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera