Lakritsmaränger

-

Här och där så får jag ibland äggvitor över och de kastar jag aldrig. Jag lägger dem istället i en ren burk i kylskåpet och så tar jag hand om dem någon dag senare. Min senaste äggviterest fick bli små gulliga lakritsmaränger som jag får se när jag använder. Färdiga maränger går att spara väldigt länge. Halva plåten har redan gått åt, då familjen plockat när de gått förbi.

2 äggvitor
1 dl socker
1 krm ättiksprit 24%
1/2 – 1 msk lakritspulver

Sätt ugnen på 100 grader och lägg äggvitorna i en bunke. Vispa dem nästan klara, men ta i sockret lite i taget på slutet – tills marängsmeten är helt klar och ni kan vända bunken upp och ner.

Mät upp ättiksprit (det gör marängerna blankare) och lakritspulver och vänd ner det i marängsmeten. Ta fram en plåt och lägg på ett bakplåtspapper. Förbered en spritspåse och lägg ner marängsmeten. Spritsa ut valfritt stora maränger på bakplåtspapperet. Den här gången ville jag ha små maränger och det blev istället väldigt många.

Lakritsmaränger
Lakritsmaränger

Sätt in i ugnen och låt stå tills de är klara. Mina stod i ca 1 1/1h, men det är helt beroende på storleken.

Lakritsmaränger
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelIskaffe från TikTok
Nästa artikelMars 2020

Kommentera