Den godaste hemmagjorda pizzan som jag har gjort – så blev uttalandet då jag serverade en kycklingkebabpizza med godaste kebabsåsen. Jag hade även en treveckorssallad som fanns redo att ta på sidan av pizzan. Riktigt god avslappnad lördagsmiddag och bara några få ingredienser.
1 förpackning färdig pizzadeg med tomatsås
1 förpackning färdig kycklingkebabkött
Skinka
Ananasskivor
Oregano
Riven ost, jag hade cheddar
Till servering:
Godaste kebabsåsen
Treveckorssallad
Börja med kycklingkebabköttet. Ta ut ur förpackningen och stek enligt anvisning i stekpannan. Fördela så det blir småbitar.
Sätt ugnen på 200 grader och ta fram en plåt med bakplåtspapper. Bred ut den färdiga pizzadegen och sträck lite på den, så det täcker hela plåten. Bred ut tillhörande tomatsås i botten.
Skär skinka i lagom små bitar och fördela ut på pizzan och fördela sedan ut kycklingkebabköttet i ett jämnt lager. Fortsätt med ananasbitar och strössla över oregano. Täck till sist med riven cheddarost och sätt in i ugnen.
Låt grädda tills pizzan fått en fin färg och ta sedan ut och skär i lagom stora portionsbitar.
Servera tillsammans med godaste kebabsåsen och en treveckorssallad.