Hemmagjord kebabsås

Som fredagsmiddag så valde jag att köpa en färdig kycklingkebab och sen röra ihop en egen hemmagjord kebabsås. Det är den godaste kebabsås jag någonsin har smakat, så det är den jag kommer att göra framöver. Den hemliga ingrediensen är Fanta. Det låter märkligt, men blev såå gott!

En lagom jobbig fredagsrätt som blev väldigt omtyckt här hemma. Valfria tillbehör, men jag valde att köpa pitabröd och äta kebaben tillsammans med grönsaker. Saga, som önskat sig tacos till middag, blev också nöjd med mitt alternativ. Receptet på kebabsåsen har jag hittat inne hos Kryddburken.

1 förp kycklingkebab
Isbergssallad
Tomater
Gurka
Ev lök
Ev Feferoni

Kebabsås:
2 dl creme fraiche
1 dl valfri yoghurt (jag hade rysk yoghurt)
1/2 dl Fanta
1 tsk tomatpuré
1 riven eller hackad vitlöksklyfta
1 krm cayennepeppar
Salt & peppar

Till servering:
Pitabröd

Sätt igång en stekpanna och fräs kebabköttet i ca 12-15 min. Under tiden hinner du hacka grönsaker och blanda en hemmagjord kebabsås. Sätt ugnen på 200 grader och värm dina pitabröd enligt förpackningen

Kycklingkebab
Kycklingkebab

Blanda creme fraiche, yoghurt, Fanta, tomatpuré och en hackad vitlöksklyfta. Smaksätt med cayennepeppar, salt och peppar. Låt stå och dra medan köttet fräser i stekpannan.

Hemmagjord kebabsås
Hemmagjord kebabsås

Ställ fram allt på bordet och låt alla ladda sitt eget pitabröd. Så gott, och alldeles utmärkt att dricka just Fanta till maträtten.

Kebab i pitabröd

Kommentera