En höstig trattkantarellcarbonara svängde jag ihop i onsdags, då jag och Saga kom hem lite sent från vår träning. Utgick ifrån receptet på majscarbonara och valde trattkantareller istället.
Min trattkantarellcarbonara blev så omtyckt av min 15-åriga Saga, så hon tog mera mat. Och ni andra som har tonåringar i ert hus kan väl känna igen er i att den mesta maten oftast inte passar tonåringen. Därför blir jag extra glad då tjejerna gillar min mat – det ser jag som bästa möjliga betyg!
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
Smör&Rapsolja att steka i
Trattkantareller
ca 1 dl grädde
Ev 1 msk fond
2 ägg
Salt & svartpeppar
Spagetti
Parmesan
Sätt igång en kastrull med pastavatten. Hacka lök och vitlök och låt fräsa en stund i stekpannan. Lägg ner dina trattkantareller. Gärna svalare värme och lite längre.
Häll på grädde och lite fond och låt fräsa en stund till. Rör om och låt puttra medan pastan kokar. När det är 1 minut kvar, häll av pastavattnet och lägg pastan i kastrullen. Blanda om och låt puttra ihop. Smaksätt med salt och svartpeppar. Ta stekpannan av plattan och strö över riven parmesan.
Snurra upp en portion på valfri tallrik och njut av din goda trattkantarellcarbonara. Smaklig spis!