Trattkantarellcarbonara

-

En höstig trattkantarellcarbonara svängde jag ihop i onsdags, då jag och Saga kom hem lite sent från vår träning. Utgick ifrån receptet på majscarbonara och valde trattkantareller istället.

Min trattkantarellcarbonara blev så omtyckt av min 15-åriga Saga, så hon tog mera mat. Och ni andra som har tonåringar i ert hus kan väl känna igen er i att den mesta maten oftast inte passar tonåringen. Därför blir jag extra glad då tjejerna gillar min mat – det ser jag som bästa möjliga betyg!

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
Smör&Rapsolja att steka i
Trattkantareller
ca 1 dl grädde
Ev 1 msk fond
2 ägg
Salt & svartpeppar
Spagetti
Parmesan

Sätt igång en kastrull med pastavatten. Hacka lök och vitlök och låt fräsa en stund i stekpannan. Lägg ner dina trattkantareller. Gärna svalare värme och lite längre.

Häll på grädde och lite fond och låt fräsa en stund till. Rör om och låt puttra medan pastan kokar. När det är 1 minut kvar, häll av pastavattnet och lägg pastan i kastrullen. Blanda om och låt puttra ihop. Smaksätt med salt och svartpeppar. Ta stekpannan av plattan och strö över riven parmesan.

Trattkantarellcarbonara

Snurra upp en portion på valfri tallrik och njut av din goda trattkantarellcarbonara. Smaklig spis!

Trattkantarellcarbonara
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Höstfredag med kolbullar

Kanelbullens dag 2024

Favoriten Udonnudlar

September 2024

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar