Kladdkakans dag 2019

-

Årets kladdigaste temadag är här. Kladdkakans dag 2019 är en sådan temadag som är alldeles för god för att låta bli. När jag satte mig ner för att skriva detta inlägg så trodde jag inte att jag gjort någon ny kladdkaka och inte hade så mycket att skriva om. Men en titt i backspegeln, så hittar jag flertalet goda kladdkakor att tipsa om. Häng med!

Första tipset kommer här. En kärleksmumskladdkaka som smakar underbart tillsammans med lite vispad grädde och gärna någon syrlig frukt som balanserar upp sötman en aning.

Kärleksmumskladdkaka

Saffranskladdkaka är en annan väldigt god kladdkaka, som passar extra fint nu när det närmar sig advent med stormsteg. Det syns inte riktigt på bilden, men grädden är blandad med en aning lingonsylt, som passar så bra till saffranskladdkakan.

Saffranskladdkaka

Min kanske snyggaste kladdkaka, är min After Eight-kladdkaka. Så otroligt god och dessutom väldigt snygg! En klick vispad grädde på sidan och du är i himlen.

AfterEight-kladdkaka

Lakritskladdkaka med lakritschokladganache aspirerar på att vara den godaste kladdkaka jag någonsin bakat, men matchen är ännu inte avgjord.

Lakritskladdkaka med lakritsganache

En annan härlighet är min citronkladdkaka med vitchokladganache. Söt, fräsch och alldeles alldeles underbar!

Citronkladdkaka med vitchokladganache

En kladdkaka med hallon och med underbart god vaniljglass från Bräcke glassbar.

Kladdkaka med hallon

Sist, men inte minst, är min röda vinbärskladdkaka. Riktigt gott där de röda vinbärens syrlighet möter upp mot den söta kakan och bara lättvispad neutral grädde till.

Röd vinbärskladdkaka

Hittar du inte riktigt vad du är ute efter? Alla mina kladdkakor hittar du ifall du klickar in här.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Plåtmat med korv och fetaost

Min goda kycklingsås

Paprikapaj med salami

Populära kategorier

Föregående artikelWWF’s köttguide
Nästa artikelTrattkantarellcarbonara

Kommentera