Lakritskladdkaka med lakritsganache

-

En lakritskladdkaka med lakritsganache knåpade jag ihop innan påsk, då jag skulle få gäster. Att göra en god kladdkaka och sen toppa den med en god ganache, gör att den redan goda kladdkakan blir ännu godare. Testa ifall ni inte gjort det tidigare.

100 g smör
2½ dl socker
2 ägg
1 dl vetemjöl
1½ msk lakritspulver, jag använder Renee Voltaire’s ekologiska
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker

3/4 dl grädde
150 g lakritschoklad Marabou
Ev 1 msk smör

Börja med att sätta igång ugnen på 175 grader och smöra en form. Smält smöret i en kastrull och blanda sedan ner allt i samma kastrull. Börja med socker och ägg och rör tills det blandats. Ner med torrvarorna och blanda igen.

Häll ner smeten i formen och in i ugnen. Ca 15 min i ugnen, men ta ut kakan innan den stannat helt. Den stannar lite till efter att man tagit ut den ur ugnen och tanken är ju att den ska vara kladdig i mitten. Helt ok att ställa den i kylen någon timme, så den hittar sin rätta form.

Lakritskladdkaka med lakritsganache

Hacka chokladen i mindre bitar. Mät upp grädden i en kastrull och låt koka upp. Dra kastrullen åt sidan och häll ner chokladen. Rör tills chokladen har smält. Ta i ev smör för att få en glansigare yta på ganachen.

Bred ganachen ovanpå kladdkakan och jämna till den med en kniv. Ställ in i kylen igen, så ganachen får stelna. Servera din kladdkaka med glass eller grädde och ta emot folkets jubel – den är supergod!

Lakritskladdkaka med lakritsganache
Lakritskladdkaka med lakritsganache
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelRöd lördag i Bydalen
Nästa artikelKöttfärsfrestelse

Kommentera