Röd lördag i Bydalen

-

Förra lördagen så gjorde jag premiär på röd lördag i Bydalen. Fastän jag bott i Jämtland i snart 20 år, så har jag gjort i princip alla utförsskiddagar i Åre. Med åren har jag dock blivit mera ekonomisk och tycker att liftkortspriset i Åre svider.

Röd lördag i Bydalen betyder egentligen stugbytardag, då de har sänkt priset för att ändå få åkare i systemet. För oss passar det fint, då vi bara är en timmes bilresa ifrån både Bydalen och Åre mfl.

Röd lördag i Bydalen

Vi åkte med bilen strax efter åtta på morgonen och hann med färjan över Storsjön så vi landade i Håkansta. Därifrån hade vi ytterligare en halvtimme innan vi stannade utanför receptionen och liftkortsförsäljningen. Vi köpte dagskort och tog sedan på oss vår utrustning.

Då det var ett tag sedan jag åkte, så kändes det otroligt roligt att få komma ut i backen igen! Vi var dessutom ute så tidigt så vi fick finfin manchestersnö att åka på.

Röd lördag i Bydalen

Röd lördag i Bydalen
Röd lördag i Bydalen
Utsikt mot den andra delen av Bydalen, dit vi åkte efter uppvärmningen.

Vi åkte på fram till lunch och hade nästan backarna för oss själva, otroligt lyxigt! Lunchen intogs på restaurangen mitt i byn, samma hus som både liftkortsförsäljning och sportshop. Nattbakad fläskkarre, rostad potatis, bearnaisesås och sallad. Otroligt gott att äta i den strålande solen och med skidåkning i benen.

Röd lördag i Bydalen
Röd lördag i Bydalen

Eftermiddagen fortsatte med skidorna på och vi provade att utforska hela systemet. Vi hann nog med alla nedfarter innan den strålande solen gjort sorbet av snön och sjusovande åkare åkt upp högar i de bästa backarna.

Röd lördag i Bydalen
Röd lördag i Bydalen
Utsikt från andra hållet, med Drommenskåran till vänster i bild.

Jag har åkt mycket skidor i mina dagar, men de nedfarter jag gillar allra bäst är där det är jämn brant lutning (då jag inte behöver åka på skrå) och där det inte hunnit bli högar. Då får jag åka i min takt och ta skären där jag har lust.

Röd lördag i Bydalen

Framåt fyra kände vi oss nöjda, så vi åkte till bilen och bytte från pjäxor till skor. Sen gick vi tillbaka till restaurangen och köpte gott fika och Daniel köpte en öl. En timme till på uteserveringen och ännu mera skön sol i våra ansikten.

En sådan härlig dag!

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera