Mojito som fredagsdrink

-

Idag är det långfredag och början av en lång mat- och tillhörande dryckeshelg i Sverige idag. Jag tycker därför att det kan passa med en mojito som fredagsdrink.

En klassisk drink som också räknas som Kubas nationaldrink, och det finns många åsikter om vad som är den rätta. Läs mera längre ner. Det finns också många varianter på denna drink, och jag kommer att prova några olika fredagarna framöver.

Jag hittade ett gott recept hos Mitt kök, där det också finns en film, som jag kopierade:

2 drinkar:
1 lime, cirka en halv lime per person
1-2 msk rörsocker
1/4 kruka mynta
1/2 l sodavatten
8 cl vit rom
is

Tvätta och skär limen i mindre bitar. Muddla (det vill säga krossa försiktigt) limen och sockret i en bunke. Rör tills sockret har löst sig. Muddla myntan försiktigt så att den inte bryts i för små bitar. Blanda myntan med lime/sockret och tillsätt rom. Häll i sodavatten, ta lite åt gången under försiktig omrörning och smaka gärna av.

Tillsätt krossad is i glasen. Häll blandningen över och garnera med myntablad. Servera din mojito som fredagsdrink direkt!

Mojito
Mojito
Mojito

Är ni sugna på någon annan drink så har jag tips på andra drinkar här.

Info om Mojito:
Drinkens historia går tillbaka till slutet av 1800-talet då kubanska slavar drack sockerrörssötat vatten blandat med rom. Vem som komponerade den och var är däremot omstritt, men på 1920-talet fick den sina nuvarande proportioner då den serverades på Playa de Mariano, en strand som vid den tiden ofta besöktes av arbetare. Den anknyts mest med en av Kubas mest berömda barer: La Bodeguita de Medio, där den på 40-talet blev populär bland Havannas hipstersErnest Hemingway besökte ofta baren och han hjälpte drinken att få internationell spridning.

Källa: Wikipedia

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelApoteket online
Nästa artikelRöd lördag i Bydalen

Kommentera