Ingen Meatfree Monday för min del idag, utan istället en klassiker som passar fint på vardagarna och även i matlådan. Det blir en ganska stor omgång mat, men det kan vara skönt att få två dagars mat ibland. Jag pratar om en köttfärsfrestelse som du enkelt gör vegetarisk med vegofärs.
2 st gula lökar
500 gram köttfärs
8 st potatisar
1 msk senap
3 dl vispgrädde
2 msk senap
2 dl riven ost
svartpeppar
salt
Bryn lök och köttfärs i en stekpanna. Rör i 1 msk senap samt salt och peppar. Bottna en smord ugnsfast form med skivad potatis, gärna mandolin. Varva färs och potatis samt salt och peppar. Potatisen suger åt sig ganska mycket salt. Blanda grädde och 2 msk senap. Häll på gräddblandningen ovanpå köttfärs och potatisformen.
Strö på riven ost och gratinera i ca 50 min. Servera din köttfärsfrestelse, creme fraiche (här med några droppar sriracha) och en god sallad till.
Om du var sugen på någon annan vegetarisk mat, så har jag samlat mina förslag under Meatfree Monday.