Köttfärsfrestelse

-

Ingen Meatfree Monday för min del idag, utan istället en klassiker som passar fint på vardagarna och även i matlådan. Det blir en ganska stor omgång mat, men det kan vara skönt att få två dagars mat ibland. Jag pratar om en köttfärsfrestelse som du enkelt gör vegetarisk med vegofärs.

2 st gula lökar
500 gram köttfärs
8 st potatisar
1 msk senap
3 dl vispgrädde
2 msk senap
2 dl riven ost
svartpeppar
salt

Bryn lök och köttfärs i en stekpanna. Rör i 1 msk senap samt salt och peppar. Bottna en smord ugnsfast form med skivad potatis, gärna mandolin. Varva färs och potatis samt salt och peppar. Potatisen suger åt sig ganska mycket salt. Blanda grädde och 2 msk senap. Häll på gräddblandningen ovanpå köttfärs och potatisformen.

Köttfärsfrestelse

Strö på riven ost och gratinera i ca 50 min. Servera din köttfärsfrestelse, creme fraiche (här med några droppar sriracha) och en god sallad till.

Köttfärsfrestelse
Köttfärsfrestelse

Om du var sugen på någon annan vegetarisk mat, så har jag samlat mina förslag under Meatfree Monday.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Citronpasta med paprika

Nyårsrevyn 2025

Mimosa som fredagsdrink

Linsgryta Butter Daal

Populära kategorier

Lämna ett svar