Enkel sillmiddag i april

-

Ibland är det enkla så himla gott. I påskhelgen har jag varit utomhus så mycket jag har kunnat, då det varit så himla fint väder. Strålande solsken från blå himmel och vårvinter i Jämtland. Då vill jag inte vara inomhus och fixa något storslaget utan serverade en enkel sillmiddag.

Jag hade hittat färskpotatis på affären endera dagen, så det fick det bli till sillmiddagen. Dessutom så hade första stråna gräslök börjat växa, så vi fick oss en riktig sommarmiddag igår.

Valfri sillsort, jag hade senapssill
Kokt potatis, gärna färskpotatis
Creme fraiche eller gräddfil
Gräslök
Ev ett kokt ägg
Hårt tunnbröd med smör och ost

Börja med att koka potatisen och ställ under tiden fram alla ingredienser. Jag hade färskpotatis, och den har så tunt skal så en behöver inte ens skala potatisen.

Servera med valfri sill, gärna ett par olika. Creme fraiche eller gräddfil, klippt gräslök och en skiva hårt tunnbröd med smör och ost. Väldigt gott med ett kokt ägg också, men det hade jag inget den här gången.

En enkel sillmiddag i april

Enkel sillmiddag

Sommarvibbar deluxe för den här middagen. Dels då vi varit utomhus och slipat bord och stolar i sommarvärmen och sen komma in och äta god sommarmat. Vi närmar oss sommaren med stormsteg!

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera