7-hålskaka med chokladkolatopping

-

Det här är en kaka som jag sett flera gånger hos Matplatsen, denna gång med kakao i kakan, förutom den chokladkolatopping som fyller hålen. I helgen blev det av att jag bakade denna 7-hålskaka och den är riktigt god!

Kakan:
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3/4 dl kokhett vatten
3/4 dl kakao

Choklad- kolaglasyr:
125 g smör
1/2 dl strösocker
3 msk vaniljsocker
2 msk kakao
2 dl grädde

Vispa ägg och socker poröst i en bunke. Rör ner mjöl, kakao och bakpulver och blanda. Tillsätt det heta vattnet och blanda alltihop. Häll smeten i en springform, där du spänt fast ett bakplåtspapper i botten (och som jag gjort, även på kanterna). Grädda kakan i 175 °ca 35-40 minuter i nedre delen av ugnen. Mät med en sticka att kakan är klar.

7-hålskaka

Blanda ihop ingredienserna till glasyren i en kastrull. Koka krämen under omrörning tills den tjocknat något, ca 10 minuter. Gör sju 2-cm hål med tex en sked i den varma kakan. Häll över den varma glasyren så hålen fylls, resten hälls över kakan.

7-hålskaka
7-hålskaka
7-hålskaka
7-hålskaka

Ställ kakan i kylen så den kallnar ordentligt och glasyren stelnar. Servera din 7-hålskaka med vispad grädde till. Och om du har några färska bär, så är det alltid gott!

7-hålskaka
Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar