7-hålskaka med chokladkolatopping

Det här är en kaka som jag sett flera gånger hos Matplatsen, denna gång med kakao i kakan, förutom den chokladkolatopping som fyller hålen. I helgen blev det av att jag bakade denna 7-hålskaka och den är riktigt god!

Kakan:
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3/4 dl kokhett vatten
3/4 dl kakao

Choklad- kolaglasyr:
125 g smör
1/2 dl strösocker
3 msk vaniljsocker
2 msk kakao
2 dl grädde

Vispa ägg och socker poröst i en bunke. Rör ner mjöl, kakao och bakpulver och blanda. Tillsätt det heta vattnet och blanda alltihop. Häll smeten i en springform, där du spänt fast ett bakplåtspapper i botten (och som jag gjort, även på kanterna). Grädda kakan i 175 °ca 35-40 minuter i nedre delen av ugnen. Mät med en sticka att kakan är klar.

7-hålskaka

Blanda ihop ingredienserna till glasyren i en kastrull. Koka krämen under omrörning tills den tjocknat något, ca 10 minuter. Gör sju 2-cm hål med tex en sked i den varma kakan. Häll över den varma glasyren så hålen fylls, resten hälls över kakan.

7-hålskaka
7-hålskaka
7-hålskaka
7-hålskaka

Ställ kakan i kylen så den kallnar ordentligt och glasyren stelnar. Servera din 7-hålskaka med vispad grädde till. Och om du har några färska bär, så är det alltid gott!

7-hålskaka

Kommentera