Färsk pasta med spenat och bönor

-

Ibland har jag noll idéer på vad jag ska laga för mat till middag och då brukar det kunna bli någon plock-ihop-middag. Daniel är så imponerad av det, att jag kan köra en plock-ihop-middag och det smakar väldigt gott. Igår blev det en sådan igen, och jag fick till ett fat färsk pasta med spenat och bönor. Jag hade velat toppa skapelsen med fetaost, men Saga tycker verkligen inte om fetaost, så jag tog vanlig riven ost istället.

Tanken kommer mycket från Tuvessonskan, som har gjort en hel bok om Plåtmat. Att ta olika råvaror, tillaga dem och sen blanda ihop i en plåt eller på ett fat. Jag har tidigare skrivit om min Halloumipytt, som kommer från hennes idé. Den är också riktigt god och en middag jag bjöd gäster på för någon vecka sedan.

Så här blev min senaste plock-ihop-middag, färska pasta med spenat och bönor. Serverad med en klick creme fraiche.

1 förp färsk pasta, jag hade tortellini med smak av ost och skinka
färsk spenat
1 förp kidneybönor
1 vitlöksklyfta
Olja
Färsk rosmarin
Riven ost, eller smulad fetaost
Salt och peppar
Ev 1 rivet äpple

Sätt igång en kastrull med pastavatten och ta fram en mindre kastrull på sidan. Plocka några blad rosmarin och hacka både dem och vitlöken. Värm upp lite olja i den lilla kastrullen och lägg ner vitlök samt rosmarin. Låt fräsa under tiden du spolar av färdiga kidneybönor. Häll ner bönorna bland vitlök och rosmarin och sänk värmen. Låt bönorna bli varma medan pastan kokar.

Ta fram ett snyggt fat och lägg färsk spenat i botten. När pastan är färdigkokad, häll av pastavattnet och häll den varma pastan på spenaten. Fortsätt med varma bönor och sedan riven ost. Smaksätt med salt och peppar. Jag valde att riva ett äpple som topping, men det kom inte med på bild.

Färsk pasta med spenat och bönor

Pasta med spenat
Riven ost från frysen, som tinar och smälter av den varma pastan och bönorna
Pasta med spenat
När jag blandat runt pastafatet och ställde fram på middagsbordet.
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera