Kontraster i Alperna

-

När vi åkte på roadtripresa mellan München och Düsseldorf i mars månad så började vi vår resa genom att snedda över Alperna på vägen ner mot Lichtenstein. En omväxlande resa med mycket vackert att titta på, så här kommer ett bildinlägg om de kontraster i Alperna vi fick uppleva.

Vi började som sagt med att hämta ut bilen på flygplatsen i München och åkte direkt söderut. Vi har varit till München förut, så den här gången hoppade vi över staden och åkte vidare mot andra mål.

Första målet var att åka förbi slottet Neuschwanstein som ligger i södraste Tyskland, på gränsen till Österrike. Då vi kom fram lite för sent, så hade slottet redan hunnit stänga för dagen. Vi klurade en kort stund på att promenera upp ändå och se slottet från utsidan, men då det var dyr parkering + endast fyra plusgrader och duggregn, så nöjde vi oss med en bild en bit ifrån. Kanske kommer vi tillbaka en dag, vi får se.

Kontraster i Alperna
”Säkert alldeles alldeles underbart…”
/ Askungen

Från Tyskland till Österrike

Vi tog istället sikte på kvällens övernattningsställe, och lämnade därmed Tyskland för att åka in i Österrike. Detta första boende var det enda vi hyrt i förväg.

I lilla Elmen, mitt i de österrikiska alperna, hade vi hittat ett rum till bra pris. Vi kom fram till en nersläckt by och hittade vårt pensionat. När vi knackat på ett par gånger, så kom en snäll man och öppnade dörren så vi kunde få vårt rum. En lugn natt där vi nog bara var två rum med gäster + en god frukost så satte vi oss i bilen igen. In bland bergen.

Kontraster i Alperna
Morgonen då vi vaknade i Elmen

Efter en stund stannade vi i Holzgau, då vi läst om en häftig hängbro. Vi stannade till och sträckte på benen innan vi snart åkte vidare.

Kontraster i Alperna
Byn Holzgau, och du ser hängbron mitt i bild ifall du tittar noga
Kontraster i Alperna
Många hus i Österrike och Tyskland är snyggt utsmyckade!

Ett par timmar i bilen, med omväxlande mycket och mycket mera snö, så stannade vi till i byn Faschina, för att fika en kopp kaffe och njuta av både utsikt och vackert väder. En härlig dag, då jag egentligen hellre stått på ett par skidor, än suttit i en bil. Men fantastiskt bilåkarväder också, då vi hade fin utsikt hela dagen.

Kontraster i Alperna
Kontraster i Alperna
Lavinstängsel satt fästa både här och där längs bergssidorna,
för att förhindra laviner in i byarna
Kontraster i Alperna
Otroliga mängder snö, och när vi var där hade det ändå börjat smälta
Kontraster i Alperna
Väldigt härligt kaffestopp i Faschina, där jag också köpte ett par solglasögon

När vi nu åkt några timmar så hade vi fått se kontraster i Alperna, i framför allt snömängd. Från lite lagom snö i Elmen på morgonen, till mycket snö längs vägen. Nu började vi köra neråt och då minskade snön igen.

Från Österrike till Lichtenstein

Framåt eftermiddagen så kom vi ner från bergen i höjd med Türingen och då var det snöfritt och tom grönt längs vägen. Vilka kontraster under en och samma dag. Vi tog nu istället sikte på Feldkirch för att kunna ta oss in i Lichtenstein och äta en sen lunch.

Kontraster i Alperna

Väl inne i Vaduz, huvudstaden i Lichtenstein, så hittade vi en parkering. Vi strosade runt i staden en kort stund syfte att hitta en bra lunchrestaurang. Till slut stannade vi till precis vid torget och hittade en helt ok restaurang. Vi tror dock att servitören lurade oss rejält på dryckespengen, men då vi kom på det först efter att vi lämnat restaurangen, så släppte vi frågan.

Kontraster i Alperna
Kontraster i Alperna
Uteservering och 18 grader varmt. Så härligt!

Från Lichtenstein till Tyskland

Dagen var inte riktigt slut i Vaduz, utan efter vår sena lunch/tidiga middag, så åkte vi norrut igen. Tillbaka in i Österrike en kort stund, innan det tyska landskapet tog vid. Nu norrut mot Lindau, men det får bli ett annat inlägg.

Jag hoppas att ni kan bli inspirerade att åka till en flygplats, hyra en bil och sen ta er till en annan flygplats. Under vägen få uppleva landet/länderna och se mycket vacker utsikt. Det är inte sista gången vi åker på det här sättet iaf.

Vill ni läsa mera om den här resan, så kan ni läsa här.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Pizza på ett kick

Kycklinggryta med dadlar

Den klassiska ananaspajen

MarryMe kycklinglasagne

Populära kategorier

Lämna ett svar