Nu äntligen verkar min blogg vara uppe igen (efter några dagars certifikatsstrul hos mitt webbhotell) och jag kanske kan posta lite goda inlägg till er. Håll tummarna att det håller i sig.
I helgen så var vi ute på underbara Andersön, strax utanför Östersund. Vi körde en grilleftermiddag tillsammans med goda vänner i det sköna varma aprilvädret. Vi hade förberett korv att grilla, men så strax innan vi åkte, så blev jag också sugen att göra en bunke pinnbröd att ta med.
Pinnbröd på Valborg blir kanske svårt, då de allmänna brasorna är alldeles för stora för att komma nära med en pinne. Men kanske eldar man lite själv hemma, och då kan pinnbröd vara en rolig grej.
4 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
½ dl Smör- & rapsolja
1½ dl mjölk
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt smör- och rapsolja och mjölk. Arbeta snabbt ihop till en slät deg. Gärna med dina händer. Ta med hela bunken ut till grillplatsen.
Dela i tolv bitar och rulla runt dina grillpinnar. Grilla runt om i 4-5 min. Ät direkt tillsammans med lite smör.