Kärleksmumskladdkaka

-

En kladdkaka går väl alltid hem och även en ruta med kärleksmums. Så vad sägs om kombinationen Kärleksmumskladdkaka? För god för att låta bli, eller hur?

Jag berättade för Saga häromkvällen att jag skulle baka en kärleksmumskladdkaka och hon ger mig kommentaren, att jag alltid gör sådana konstiga grejer. Kombinerar olika bakverk. Men samtidigt hade hon ätit en otroligt god semmelkladdkaka hemma hos sin kompis kvällen innan, och det är ju också en kombination. Då kunde hon inte säga så mycket mera. Sötnosen min!

Receptet har jag hittat inne hos Jenny och har helt enkelt kopierat det.

Kärleksmumskladdkaka

3 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör

Topping som du rör ihop:
50 gram rumsvarmt smör
2 msk kallt kaffe
2 1/2 dl florsocker
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker

Strö över kokos

Gör din kärleksmumskladdkaka så här: Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull och ställ på sidan. Rör ner socker, vaniljsocker och kakao. Knäck äggen och rör ner dem en och en. Fyll på med vetemjöl och rör runt i smeten. En kladdkakesmet ska inte vispas, utan bara röras så den blandas bra.

Spänn fast ett bakplåtspapper i en springform och klipp även så det blir kanter (smöra en aning på kanten så papperet fastnar) och häll ner smeten. Grädda kakan i mitten på ugnen i cirka 20-25 minuter. Den ska fortfarande vara lite lös i mitten – den stannar och blir perfekt i kylskåpet. Låt den stå i kylen i ett par timmar så den hinner bli kall innan du brer över toppingen. Bred på toppingen och strö sedan kokos uppe på toppen. Ställ kall igen, så toppingen får stelna.

Servera ev med en klick lättvispad grädde, men kakan fungerar alldeles utmärkt helt själv också. Mums!

Kärleksmumskladdkaka

Kärleksmumskladdkaka

Kärleksmumskladdkaka

Kärleksmumskladdkaka serverad

Kärleksmumskladdkaka

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar