3-års jubileum

-

Idag mina kära vänner, firar bloggen 3-års jubileum! Det är stort för mig, att jag har bloggat i tre år. Det är ju typ hur länge som helst och än ser jag inget slut på det.

Att jobba med bloggen dagligen ger mig stor tillfredsställelse och jag tittar tillbaka med stor stolthet. Jag började lite enkelt i början med något inlägg här och något inlägg där, men nu för tiden bloggar jag i stort sett varje dag. Jag kanske inte skriver något varje dag, men jag tänker mat och/eller bakning varje dag. Idéer ramlar över mig både här och där och då min hjärna är inställd på kommande blogginlägg så lystrar jag och antecknar.

Jag minns speciellt en dag då jag var ute på en promenad och lyssnade på Matsamtalet med Sigrid Barany och Matgeek (som slutat i podden nu) och Sigrid börjar prata om kanelbullar. Jag har bakat kanelbullar många gånger, men när hon säger att det blir ännu saftigare bullar ifall en blandar ner lite rågmjöl i degen, så stannade jag och öppnade anteckningar i telefonen. För bra för att glömma bort. Jag fortsatte promenaden och ett tag senare gjorde jag mina kanelbullar med rågmjöl. Precis som Sigrid sagt, så var de väldigt saftiga och goda!

Bara för att det är jubileum idag och då det snart är fettisdag, så tänker jag upprepa mitt recept på semmelkladdkaka, som var mitt första inlägg här i bloggen. Har ni inte gjort en sådan här, så måste ni faktiskt göra det. Den är supergod och då den är så lätt att blanda ihop, så ni har inga ursäkter. En sak bara – köp kardemummakärnor och mortla dem själva när ni ska baka. Det är såå mycket godare och så mycket mera smak i nymortlade kardemummakärnor än färdigmalda i butik. Lova mig det!

Semmelkladdkaka

150 g smält smör
2 1/2 dl mjöl
2 1/2 dl socker
1/2 msk vaniljsocker
100 gram mandelmassa, grovriven
1/2 tsk salt
1/2 msk nystött kardemumma
3 ägg

Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull och ställ sedan kastrullen på bänken. Det går jättebra att fortsätta blanda allt i kastrullen så har ni dessutom sparat på disk.

Blanda de torra ingredienserna och häll ner i kastrullen. Fyll på med riven mandelmassa och ett ägg i taget. Rör tills det är väl blandat men en kladdkaka ska inte heller röras för mycket. Häll över smeten i en springform med avtagbar kant (klädd med bakpapper i botten). Grädda ca 20-22 minuter. Hellre lite för kort än lite för länge, då den ska bli kladdig. Den stelnar också en del efter att den kommit ut och svalnar.

3-års jubileum
Jag upprepar mitt tips om att dels lägga ett bakplåtspapper i botten, men också klä kanten med bakplåtspapper (det går att klippa loss från det som sticker ut utanför springformen)

3-års jubileum

Serveras din semmelkladdkaka med vispad grädde och njut av en väldigt god kaka!

3-års jubileum

3-års jubileum

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

2 KOMMENTARER

Lämna ett svar