Rosépepparbiffar med mozzarella

-

Häromdagen gjorde jag en laddning otroligt goda rosépepparbiffar med mozzarella. Det blev en väldigt lyxig vardagsmiddag och ett par riktigt fina matlådor. Vardagslyx på en tisdag!

Köttfärsen är närproducerad härifrån Jämtland som bara innehåller köttfärs. Ingen vätska som läcker ut under stekning, utan det är samma mängd köttfärs som en lägger i stekpannan och som en tar upp då det är stekt. Jag köpte en stor laddning när jag ändå fick tag i det och det här är första maträtten. Den största delen av resterande köttfärs misstänker jag kommer att gå åt till fredagarnas tacokvällar, men då och då är det ändå roligt att göra något annat.

Biffarna:

500 g nötfärs
1 dl mjölk
2 msk ströbröd
1 liten gul lök
salt
1/2 msk krossade rosépepparkorn
2 ägg
Mozzarella

Sås:

1 msk krossade rosépepparkorn (spar några hela att strö över vid servering)
1 msk smör
1/2 köttbuljongtärning
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl creme fraiche
ca 1 msk tomatpuré
salt & peppar
soja

Potatis
Sallad

Blanda mjölk och ströbröd och låt svälla en stund. Hacka löken och blanda ner och knäck även äggen. Salta och blanda ner mortlade rosépepparkorn. Blanda ner köttfärsen och rör om lite men ordentligt (om du rör för mycket så riskerar du att köttfärsen blir seg) och forma biffar med en liten bit mozzarella i mitten. Stek biffarna i smör på medelvärme, gärna i en gjutjärnspanna. Lägg dem på ett fat och varmhåll.

Rosépepparbiffar med mozzarella

Rosépepparbiffar med mozzarella
Foto: Daniel

Börja med såsen. Häll ner grädde i stekpannan och vispa på så sätt reda på stekskyn. Jag skulle steka potatis i samma stekpanna, så jag hällde över grädden till en kastrull och lät vispen hänga med. Mortla rosépeppar och häll ner i grädden och fyll på med buljong eller fond. Creme fraiche, tomatpuré och fortsätt smaksätta din sås med soja. Jag smakade och tyckte inte att det behövdes salt och peppar, utan såsen var redan magiskt god! Låt småputtra ca 5 min och vispa då och då. Häll såsen över biffarna och servera. Snyggt att dekorera med hela rosépepparkorn på biffarna.

Servera dina rosépepparbiffar med potatis och sallad. Gör valfri potatis, själv hade jag ett par potatisar som låg kokta och klara i kylen så de passade bra att steka i smör (och på så sätt bli av med dem från kylen). Win-win.

Rosépepparbiffar med mozzarella

Rosépepparbiffar med mozzarella

Rosépepparbiffar med mozzarella

Såsen var to die for! Jag åt upp såsen ni ser på tallriken ovan, hämtade lika mycket till och sedan (i princip) slickade jag tallriken ren.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar