Ceasarsallad med halloumi

-

Dags för en vegetarisk ceasarsallad med halloumi, eller hur? Ni kanske inte tycker att sallad är någon helgmiddag, helst mitt i vintern, men faktum är att just ceasarsallad är det! Om du plockar ihop en sallad, lyxar till den med någon ovanligare grönsak/frukt, lägger upp hela salladen snyggt och dessutom gör dressingen själv, så är ceasarsallad definitivt en helgrätt/bjudmiddag.

Min ceasarsallad med halloumi blev mitt i veckan-middag och det funkar såklart också. Då talar vi istället om vardagslyx, vilket jag gärna unnar mig med jämna mellanrum.

Jag visste att jag hade rätt mycket färdigskurna grönsaker över hemma i kylen, och vill såklart göra av med all mat jag har köpt och arbetat med. Så då tänkte jag på ceasarsallad och att jag kunde göra den vegetarisk med hjälp av halloumi.

Ceasarsallad med halloumi
Vem säger nej till en sådan här sallad? Inte jag iaf

Hemmagjord ceasardressing är ett måste, då den är så otroligt god! Funkar nog till all sallad, tänker jag. Med några ingredienser och en mixerstav så har du lösningen väldigt nära. Här nedan hittar du vår middag för två personer:

Salladen:

Valfri sallad, den här gången blev det vanlig huvudsallad
Blandade grönsaker hackade i mindre bitar – jag hade tomat, gurka, majs och vindruvor
1 förp halloumi
Peppar

Skölj och lägg upp salladen på ett snyggt fat och toppa med dina delade grönsaker. Skiva din halloumi och stek den i en stekpanna, så den får yta. Dela i mindre bitar och strö över grönsakerna på ditt fat. Toppa med svartpeppar.

Ceasardressingen:

1 äggula
1-1 1/2 tsk senap
1 tsk vitvinsvinäger
1 liten vitlöksklyfta
1/2 dl riven parmesan
1-2 dl rapsolja
Ev mjölk
salt och peppar

Blanda och mixa vinäger, senap, äggula och vitlök. Späd långsamt med olja och smaka av när det känns lagom tjockt, ifall det blir för tjockt så späd med mjölk. Ta ner lite riven parmesan och kör mixern en kort stund till. Smaka ev av med salt och peppar, men det är inte heller säkert att det behövs. Häll upp i en annan snygg skål och servera på sidan.

Ceasarsallad med halloumi

Ceasarsallad med halloumi

Ceasarsallad med halloumi

Andra Ceasarsallader jag har gjort:
Ceasarsallad med kyckling
Ceasarsallad med räkor

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelRosépepparbiffar med mozzarella
Nästa artikelSemmelglass

Kommentera