Ceasarsallad med kyckling

-

Här kommer ett sent söndagsinlägg som jag började skriva igår, men som jag inte hann klart med. Spara receptet till nästa helg vet jag! En ceasarsallad med kyckling och bacon är nämligen bland det godaste jag kan äta en fredagkväll.

Salladen är relativt lättfixad (rensa en grillad kyckling kan man göra dagen innan och förvara i kylskåpet). Om kycklingen redan är rensad så är det bara några få ingredienser i salladen. Sen måste du prova att göra egen dressing. Med en mixer så går det på ett ögonblick och blir såå mycket godare än att köpa.

Även om det är en fredagsfavorit så fungerar det minst lika bra till lördag- eller söndagsmiddag. Tänk att bjuda hem lite folk på en tidig middag och ställa fram ett stort fat med ceasarsallad. Alla som lämnar det bordet kommer att vara nöjda, det kan jag nästan lova! Så här gör jag en middag för fyra, men det är bara att öka ifall ni är fler.

Ceasarsallad med kyckling

1 grillad kyckling
Valfri sallad, vi körde romansallad
Cocktailtomater
2 paket bacon
Parmsanost
Peppar

Börja med att rensa kycklingen och dela i mindre bitar. Dela och knaperstek baconet. Ta sedan en stor, snygg skål och bottna med stora bitar sallad. Lägg på kycklingbitar, tomatkvartar (varje tomat delad i fyra bitar) och bacon. Toppa med parmesan och svartpeppar.

Ceasardressingen – ett måste!

2 msk rödvinsvinäger
2 tsk senap
1 vitlöksklyfta i bitar
2 äggulor
2 tsk sardellcreme på tub
salt och vitpeppar
Rapsolja
Riven parmesanost
0,5 dl Mjölk

Blanda och mixa vinäger, senap, äggulor, sardellcreme och vitlök. Späd långsamt med olja och smaka av när det känns lagom tjockt, ifall det blir för tjockt så späd med mjölk. Ta ner lite riven parmesan och kör mixern en kort stund till. Smaka ev av med salt och peppar, men det är inte heller säkert att det behövs. Häll upp i en annan snygg skål och servera på sidan.

ceasarsallad-med-kyckling
Ceasarsallad med kyckling
ceasarsallad-med-kyckling
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Plåtmat med korv och fetaost

Min goda kycklingsås

Paprikapaj med salami

Populära kategorier

Föregående artikelKanelbullesnittar
Nästa artikelAlvas sockerkaka

Kommentera