När Alva var hos mig senast, så ville hon gärna baka med mig. Det är en favoritaktivitet hos oss båda, så sagt och gjort. Hon har en förkärlek till sockerkaka, så här kommer alltså Alvas sockerkaka. En vanlig sockerkaka men med glasyr på toppen, mycket viktigt!
50g smält smör
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
smör och kokosflingor för att smörja formen
Florsocker
Vatten (i brist på tex citron som Alva helst hade velat ha)
Sätt ugnen på 175grader och smöra valfri sockerkaksform.
Vispa ägg och socker poröst. Blanda torrvarorna först för sig, och sen ner i äggsmeten. Avsluta med mjölk och det smälta smöret. Häll upp i din ugnsform och grädda i ca 30 min.
När sockerkakan är ute ur ugnen så lägg en tallrik ovanpå och vänd på alltihopa direkt. Då lossnar sockerkakan enkelt från sin form och den kan få svalna på tallriken (med formen ovanpå). Blanda florsocker med vatten till en rinnbar konsistens och dekorera din sockerkaka.
Vi valde att äta Alvas sockerkaka tillsammans med en kopp te till kvällsfikat, och sockerkakan fick högt betyg av alla som åt.
Alvas sockerkaka
Skulle ni få något kvar av er sockerkaka kan ni sedan använda som bas till era dammsugare, också en otroligt god kaka/bakverk som dock kräver lite mera tid.