Pasta med grillad kyckling

-

Häromdagen så behövde jag göra av med lite rester, då jag verkligen inte vill kasta mat som går att äta. Vi har nyss kommit hem från vår semester, men även om jag handlat, så har jag inte hunnit handla ikapp riktigt ännu. Dvs jag har inte riktigt allt hemma, som jag brukar ha hemma en vanlig vecka, och har alltså inte riktigt samma utbud att välja mellan. Det resulterade i en pasta med grillad kyckling och en supergod kycklingsås som fick gott betyg.

Jag hade gjort min ceasarsallad dagen innan, så jag hade rensad grillad kyckling i mindre bitar redo i kylen. Det fick bli huvudingrediensen och sen spann jag vidare. Kycklingsåsen är riktigt god och sen lite pasta och sallad till det. Det är rätt enkelt att laga god mat, då man har några få bra råvaror hemma.

Kycklingpastan:

1/2 grillad kyckling i mindre bitar
Valfri pasta, jag hade farfalle hemma
Romansallad (som fanns kvar från ceasarsalladen)
1-2 tomater
10 cm gurka
Ev stekt halloumi

Dela grillad kyckling i mindre munsbitar och ställ åt sidan.

Koka pastan och häll av pastavattnet. Ta lite olja och rör runt, allt för att pastan inte ska klibba ihop. Lägg över i en snygg skål och fyll på med de grönsaker du har hemma och tycker om. Jag hade romansallad kvar från gårdagens ceasarsallad, som jag bröt i mindre bitar och blandade med pastan. Fyllde på med tomat i mindre bitar, gurkbitar och även stekt halloumi som jag hade kvar i kylen. Blanda runt och ställ åt sidan.

Pasta med grillad kyckling

Pasta med grillad kyckling

Kycklingsås:

1 dl grädde
½ dl creme fraiche
1 msk soja
1 msk gelé (jag har rödvinbärsgelé)
1 msk kycklingfond
ev lite vetemjöl utrört i vatten för att få såsen lite tjockare

Blanda alla ingredienser i en kastrull och ge det ett uppkok medan du vispar. Häll sedan ner kycklingbitarna och rör runt. Såsen är otroligt god till olika kycklingrätter och passade superbra för att dels värma kycklingbitarna, men också för att göra kycklingen till en pastasås.

Ställ fram allt på bordet och hugg in! En enkel rätt där jag fick göra av med lite rester, men en så god rätt så den fick passa som lördagsmiddag här hemma. Det blev dessutom lite rester kvar som fick bli gårdagens matlåda. Gott, miljösmart och ekonomiskt!

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelAlvas sockerkaka
Nästa artikelKrossad potatis

Kommentera