Krossad potatis

-

Ibland behöver jag något alternativ till de vanliga potatisarna som jag brukar laga, och igår lagade jag krossad potatis istället. Annars är en klar favorit att göra egen klyftpotatis till lite finare mat, men nu ville jag helt enkelt ha något annat.

Krossad potatis är precis som det låter. Använd gärna gårdagens redan kokta potatis, så tar du tillvara mat på ett bra sätt. Så här gjorde jag min form med krossad potatis:

Potatis så det räcker, jag hade sex st delade i två
Smör, ca 25g
1-2 vitlöksklyftor
Persilja
Parmesan
Salt och peppar

Koka potatisen. Det fungerar bra att ta gårdagens redan kokta potatis men det fungerar såklart att koka från start också. Jag hade så stora potatisar, så jag delade dem i två. Det passade väldigt bra att lägga snittytan neråt, så hade jag en stabil potatis att trycka på.

Sätt ugnen på 200 grader och lägg den kokta potatisen i en smord form. Ta baksidan av en slev och tryck till potatisarna så de blir lite krossade. Rör ihop smör, hackad vitlök och persilja (eller vilken krydda som ni gillar bäst) och klicka ut små smörklumpar ovanpå på potatisen. Salt och peppar och sen toppar du med lite riven parmesanost.

Krossad potatis
Jag var nog lite snål med smöret och kommer att ta mera nästa gång.

Krossad potatis

In i ugnen till osten smält och potatisen blivit rejält varm, ca 20 min. Ställ fram formen på bordet så dina gäster kan ta för sig. Otippat gott!

Krossad potatis

Krossad potatis

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar