Snabb fläskytterfilé

-

Här kommer ett recept på en snabb fläskytterfilé som jag tipsar om inför helgen. Eller snabb och snabb. Jag valde att lägga den i marinad kvällen innan, och så fick den ligga i kylen till kvällen därpå. Jag tittade till den på morgonen och vände på fläskytterfilén, så marinaden skulle bli så jämn som möjligt. Men då jag skriver att den är snabb, så menar jag på själva tillagningskvällen. Läs mera längre ner.

1 fläskytterfilé

Putsa fläskytterfilén och ta bort de största fettpartierna runt om. Jag valde att skära den i två delar, men det var bara för att den skulle passa bättre i min påse och form i kylen. Välj som det passar er bäst.

Marinad:

2 msk olivolja
2 msk japansk soya
1 msk balsamvinäger
1 msk honung
2 vitlöksklyftor

Blanda marinaden i en egen skål först och häll sedan ner marinaden i samma påse som fläskytterfilén. Rör gärna runt lite, så det kommer marinad över hela köttet. Ställ in i kylen till dagen efter, vänd gärna någon gång under tiden.

Snabb fläskytterfilé

På tillagningsdagen, sätt ugnen på 175 grader och ta fram din stekpanna. Allra helst en gjutjärnspanna om du äger en. Jag tycker att det blir en godare smak på mat som stekts i en gjutjärnspanna jämfört med en vanlig stekpanna. Stek ditt kött på hög temperatur och med smör i botten, så köttet får en yta runt. Salta och peppra köttet. Lägg över i en smord ugnsform (spara stekpannan som den är) och sätt i en stektermometer. In i ugnen till köttet når upp till 66-67 grader. Ta ut köttet och ställ det åt sidan för att svalna.

Snabb fläskytterfilé

Under tiden ska du göra din sås. Ta samma stekpanna som du stekte köttet i och häll i all marinad. Fyll på med grädde, vispa runt och låt puttra ihop en kort stund. Avsluta med att skaka mjölk och lite vetemjöl och häll ner som en redning, ifall du vill ha en tjockare sås.

Skiva upp ditt kött och servera tillsammans med krossad potatis och en stor sallad. En väldigt god smak på köttet och även såsen. Ett enkelt sätt att laga mycket mat, antingen ifall man är många eller om maten ska räcka till flera middagar.

Snabb fläskytterfilé

Snabb fläskytterfilé

Snabb fläskytterfilé

Snabb fläskytterfilé

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar