Kanelbullesnittar

-

Dags för en kaka? Jag är väldigt förtjust i kolakakar i alla dess former och smaksättningar och har hittat dessa kanelbullesnittar. När jag dessutom är väldigt förtjust i bullar, så låter det för lovande för att låta bli, eller vad säger ni? Jag hittade receptet inne hos Fridas bakblogg och har helt enkelt kopierat det.

Mitt bästa tips är att mortla er egen kardemumma om ni har möjlighet, det blir såå mycket godare! Kolla med er mamma eller mormor om det inte står en mortel över någonstans. Lägg i så fall beslag på den, och mortla er egen kardemumma. Har ni inte tillgång till en mortel, så prova baka dessa ändå:

Kanelbullesnittar:

150 g Smör, rumsvarmt
1 1/2 dl socker
1 1/2 msk vaniljsocker
1 1/2 msk sirap, ljus
3 3/4 dl mjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk kardemumma, malen
1 1/2 tsk kanel
pärlsocker
1 ägg

Ta fram smöret en stund innan så det hinner bli rumsvarmt och lättare att arbeta med. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda samman smör, socker, vaniljsocker, sirap, mjöl, bakpulver, 1 tsk nymalen kardemumma och 1 tsk kanel till en smidig deg.

kanelbullesnittar

Dela degen i två delar och rulla till avlånga längder. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt och platta till dem något. Pensla med ägg och strö över pärlsocker. Pudra över resten av kardemumman och kanelen. Grädda i ca 10-15 min tills de fått fin färg och flutit ut till platta kakor. Låt svalna något och skär dem på snedden till snittar. Förvara i kakburk eller frys in.

kanelbullesnittar

kanelbullesnittar

Se gärna min tagg kolakakor för att se de varianter jag har provat. Kommentera gärna vilken av alla sorter som ni testat och som blev er favorit.

kanelbullesnittar

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera