Semmelglass

-

Det är semmeltider ända från nyår fram till fettisdagen, iaf om en som jag följer en massa matbloggare. Jag gillar semlor och får faktiskt hålla mig i skinnet för att inte köpa flera semlor varje år. Varianter är ju dock roliga att testa och förra helgen så gjorde jag en semmelcheesecake – otroligt god! Under veckan har jag också bakat en semmelkladdkaka som snart är slut. Men nu när jag hittade semmelglass inne hos Matplatsen, så blev jag sugen att testa även det.

Jag valde att göra halva satsen nedan men det är bara att dela mängderna på hälften. Om ni också gör halva satsen, så ni får halva burken kondenserad mjölk kvar, så finns det andra glassar att prova. Här hittar ni mina glassar som jag testat.

1 burk (400 g) sötad kondenserad mjölk
5 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
2 tsk nystött kardemumma
100 g riven mandelmassa

Mandelspån/flagad mandel

Häll grädde i en skål och vispa så grädden blir vispad. Häll ner kondenserad mjölk i grädden och blanda om. Rör ner mortlad kardemumma, vaniljsocker och riven mandelmassa. Häll över i valfri form (jag valde en brödform som jag klär med plastfolie, detta för att enkelt kunna lyfta upp glassen och skära den i snygga bitar) och frys in, minst 6 h men gärna över natten.

Semmelglass

Semmelglass

Ta fram glassen en stund innan den ska serveras så den hinner mjukna lite. Servera med flagad mandel eller som jag gjorde – ett par smala skivor semmelkladdkaka.

Semmelglass

Semmelglass med ett par skivor semmelkladdkaka

Semmelglass

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelCeasarsallad med halloumi
Nästa artikelFrittata med champinjoner

Kommentera