Frittata med champinjoner

-

Meatfree Monday och idag tipsar jag om en italiensk frittata med champinjoner. Frittata är egentligen en resträtt, där du kan lägga ner vad som finns över och hälla en äggsmet över. Också perfekt då en har ett par kokta potatisar över – då kan de bli del av en annan rätt. Jag tyckte att den här var god så jag kommer nog att experimentera mera med olika smaker. Redan sugen att testa en frittata med bla fetaost och oliver tex, men vi får se när det blir.

4 ägg
1 liten gul lök
2 champinjoner
1 dl riven parmesan
2 kokta potatisar
1 dl mjölk
salt
peppar
Riven ost på toppen

Sätt ugnen på 160 grader och ta fram en ungssäker stekpanna. Jag använder min gjutjärnspanna. Förbered grönsakerna genom att skala och finhacka löken samt skära champinjonerna i skivor. Stek svamp och lök i smör tills löken är mjuk. Under tiden kan du också skära ner potatisarna i mindre bitar och lägga ner i stekpannan. Salt och peppar.

Knäck äggen och vispa dem i en bunke. Fyll på med mjölk och parmesan. Här kan man få tillsätta lite extra mjölk ifall äggblandningen är för tjock. Häll äggsmeten över potatisen och låt stå kvar på spisen en kort stund innan du sätter in hela stekpannan i ugnen i cirka 15-25 minuter.

Frittata med champinjoner

Frittata med champinjoner

Servera frittatan med en grönsallad och en klick creme fraiche. Jag ställde även fram nachos och ostsås som fanns kvar efter fredagens tacokväll.

Frittata med champinjoner

Frittata med champinjoner

Frittata med champinjoner

Frittata med champinjoner

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar