Smörstekt rödspätta med romescosås

-

Ibland är idéerna slut, även för en matbloggare. Jag tittade i frysen för inspiration och hittade ett paket rödspätta. Det är tyvärr ganska sällan jag tillagar fisk, så det blev ett enkelt beslut att ta fram rödspättan från frysen. Jag googlade lite mera inspiration och hittade smörstekt rödspätta med romescosås inne på Icas hemsida. Jag hade nästan alla ingredienser hemma, så det var bara att skrida till verket.

Rödspätta, jag hade fryst
Potatis
Gröna ärtor

Sås
1/2 vitlöksklyfta
1 dl ajvar relish (istället för grillad paprika)
1/2 dl rostade mandelspån
1 tsk rödvinsvinäger
1/2 krm cayennepeppar
salt

Börja med att sätta igång potatiskoket. Fortsätt sedan med såsen. Hacka en 1/2 vitlöksklyfta, mät upp ajvar relish och mandelspån. Mixa med en mixerstav och smaksätt med rödvinsvinäger, cayennepeppar och salt.

Stek din rödspätta i smör och strö över salt och peppar. Samtidigt kan du koka upp lite vatten och hälla ner frysta gröna ärtor. Låt ligga några få minuter så är de klara sen. Ett otroligt smidigt tillbehör, som blir klart på några få minuter. Om du dessutom toppar dina gröna ärtor med lite brynt smör, så blir de såå goda!

Servera din smörstekta rödspätta med romescosås och kokt potatis. De gröna ärtorna på sidan.

Smörstekt rödspätta med romescosås

Smörstekt rödspätta med romescosås

Smörstekt rödspätta med romescosås

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Pizza på ett kick

Kycklinggryta med dadlar

Den klassiska ananaspajen

MarryMe kycklinglasagne

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar