Nutelladagen

-

Idag är det ännu en temadag, nämligen Nutelladagen. En dag då en kan unna sig lite extra och passa på att njuta. Jag önskar att jag kunde njuta av fabriksgjord Nutella, för det är väldigt gott. Men då jag sett bilder på innehållet, så känner jag mest avsmak faktiskt. Jag vet inte om ni har sett bilden nedan? Den är ganska spridd men jag har plockat den från Elle Mat & Vin. Det är inte bara mängden socker jag reagerar på utan även mängden palmolja.

Nu var inte det här inlägget tänkt som något negativt och tråkigt inlägg, utan ett tips till att göra bättre och mera klimatsmart Nutella att njuta av på Nutelladagen. Jag har skrivit om det förut, så därför är det gamla bilder, men det tål att upprepas. Det går att göra hemmagjord Nutella som smakar väldigt gott och som inte belastar miljön eller kroppen speciellt mycket. Se här:

200g hasselnötter
125 g choklad
1 tsk honung
salt

Börja med att sätta ugnen på 200 grader och smälta chokladen över ett vattenbad. Ställ åt sidan så det hinner svalna lite. Rosta hasselnötterna i ugnen tills skalet börjar lossna, ungefär 15 min. Skala av hasselnötterna så mycket skal som möjligt och lägg dem sedan i en mixer.

Nutelladagen

Mixa tills det trängt ut olja ur hasselnötterna och det har blivit mer som en smet. Häll ner honung och choklad och mixa ihop det till Nutella. Smaka av med salt.

Nutelladagen

Gott! Inte lika sött som vanligt Nutella, men väldigt gott ändå. Och med den stora fördelen att ni vet precis vad som är i Nutellaburken. På det här sättet skulle jag mycket väl kunna tänka mig att njuta oftare, då det är bra saker i burken.

Hemmagjord Nutella på Nutelladagen

Nutelladagen

Nutelladagen

Kan villigt erkänna att det hänt en hel del med mitt fotograferande under de här tre åren som jag har bloggat, så jag kanske helt enkelt måste göra en ny sats Nutella för att kunna ta nya snyggare bilder? Vad säger ni? Spelar bilderna så stor roll – eller lagar/bakar ni ändå? Kommentera gärna!

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar