Risotto med jordärtskockor och ädelost

-

Risotto är så gott, så när jag hittade ett recept på risotto med jordärtskockor och ädelost så ville jag prova. Det blev söndagsmiddagen för oss, så jag skulle kunna skriva det som ett Meatfree Monday-inlägg till er. Jag har hittat receptet hos Arla och gjorde i stort sett enligt deras recept.

3 dl risottoris, t ex arborioris
300 g jordärtskockor
100 g svamp, jag valde 3 färska champinjoner och trumpetsvamp från frysen
2 schalottenlökar eller 1 liten gul lök
1 msk olivolja
6 dl vatten
2 msk kycklingfond
140 g Kvibille® ädel grädd
salt
svartpeppar

Tvätta jordärtskockorna noga med en rotsaksborste och riv dem sedan (alternativt skala dem, men det blir mera smak ifall skalet får vara kvar). Dela svampen i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Koka upp vatten och blanda med kycklingfonden.

Fräs löken i olivolja i en tjockbottnad kastrull, ca 1 min. Tillsätt riset och låt det rosta ca 1 min. Späd riset med buljongen, lite i taget. Rör om ofta. Tillsätt jordärtskockorna och svampen och låt allt koka ca 15-20 min. Tills risotton är mjuk men med en liten kärna kvar.

Risotto med jordärtskockor och ädelost

Ta bort kastrullen från värmen och smula ned osten. Smaka av med salt och peppar. Jag valde att servera med någon dl gröna ärtor som jag kokat en kort stund och sen smaksatt med lite Smör & Rapsolja och salt.

Risotto med jordärtskockor och ädelost

Min risotto med jordärtskockor och ädelost

Risotto med jordärtskockor och ädelost

Vill du laga andra sorters risotto, så hittar du min samling här.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelSmoky halloumi taco
Nästa artikelNutelladagen

Kommentera